Update | Verstappen reageert op compliment Brawn: 'Trek zelf nooit zo'n vergelijking' Formule 1

Update | Verstappen reageert op compliment Brawn: 'Trek zelf nooit zo'n vergelijking'

Door Christian Moerman 14 augustus 2020 | 13:14


Ross Brawn heeft genoten van een 'sensationele' Max Verstappen tijdens de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan. De Nederlander begon de race op de vierde positie met de harde band en wist uiteindelijk de race op zijn naam te schrijven.

'Max was gewoon sensationeel op Silverstone', is Brawn van mening in zijn column op Formula1.com. 'Hij doet me in veel opzichten aan Michael Schumacher denken. Als je naar zijn radio luistert, heeft hij duidelijk reservecapaciteit.'

'De limiet van de auto is niet de limiet van Verstappen'

Brawn vervolgt: 'De limiet van de auto is niet de limiet van Verstappen. Hij voelt de subtiliteit van de auto en reageert daar perfect op. Ik herinner me de vroege dagen van Max in de Formule 1 waar zijn snelheid duidelijk was. Hij is nu uitgegroeid tot een uitzonderlijke coureur', stelt de baas van de Formule 1.

De boordradio van Verstappen vindt Brawn ook geweldig. 'Ik hield van zijn boordradio, vooral toen hij zei dat hij niet 'als een oma wilde rijden' toen het team hem vroeg om zijn banden te beheren. Het getuigt van een enorm vertrouwen en een relatie in het team, die erg sterk is.'

Update 13.20u (14/08) | Verstappen reageert op compliment Brawn: 'Trek zelf nooit zo'n vergelijking'

Max Verstappen heeft gereageerd op de vergelijking die Ross Brawn maakte tussen hemzelf en Michael Schumacher. Hoewel de Nederlander gevleid is door de woorden van de technisch directeur van de Formule 1, maakt hij zelf dit soort vergelijkingen liever niet.

'Het is natuurlijk prachtig om zo'n compliment te krijgen maar ik vergelijk mijzelf liever niet met andere coureurs, we zijn namelijk niet dezelfde coureurs', laat Verstappen weten in gesprek met CNN.

'Je kan natuurlijk altijd iemand hebben die een vergelijkbare instelling heeft, maar ik trek zelf nooit zo'n vergelijking. Ik wil gewoon mezelf zijn', vervolgt de stercoureur van Red Bull Racing.

Verstappen over titelkansen

Ook haalt de Limburger aan hoe hij zijn titelkansen inschat. 'Tot dusver hebben we één race gehad waarin we misschien de snelste auto hadden, we moeten realistisch blijven.' Een gevecht voor de overwinning lijkt hem onwaarschijnlijk.

'Ik denk momenteel niet aan het winnen van het kampioenschap. Ik probeer gewoon elk weekend mijn stinkende best zien te doen', concludeert Verstappen kalm. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws