Pirelli verwacht slijtageslag in Spanje: 'Meest veeleisende race op dit circuit' Formule 1

Pirelli verwacht slijtageslag in Spanje: 'Meest veeleisende race op dit circuit'

Door Harry Verolme 10 augustus 2020 | 16:34


Het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft een reputatie niet aardig te zijn voor de banden van Formule 1-auto's. Maar bandenleverancier Pirelli verwacht dat de race van aanstaand weekend wel eens de meest veeleisende voor het rubber kan worden die het circuit ooit heeft gezien.

Dit vertelt topman Mario Isola vooruitblikkend op de Grand Prix van Spanje. 'Hoewel dit de derde keer dit jaar is dat de teams op het circuit zullen rijden, zullen de omstandigheden heel anders zijn dan eerder dit jaar tijdens de wintertests. Enerzijds vanwege het warme weer, anderzijds vanwege de verbeteringen die sindsdien gedaan zijn aan de auto's', begint de Italiaan.

Isola denkt dat het zeer warme weer in Noord-Spanje zal bijdragen aan een verhoogde mate van bandenslijtage. 'Daar staat dit circuit al om bekend, maar dit weekend zal er meer dan ooit gelet moeten worden op degradatie van het rubber. De vrije trainingen zullen cruciaal zijn om uit te vinden hoe de banden zich gedragen. Aangezien F1-auto's sneller zijn dan ooit en deze Grand Prix nog nooit in augustus is verreden, moet dit de meest veeleisende race worden die we op dit circuit hebben gezien', concludeert het hoofd motorsport van Pirelli.

Wat betekent dit voor Mercedes?

De voorspelling van Isola zal het Formule 1-team van Mercedes niet geruststellen. De auto van de Duitse renstal, de W11, lijkt niet het beste te presteren onder hoge temperaturen. Uit verschillende warme vrijdagsessies dit seizoen is al gebleken dat de auto van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zijn banden snel verteert onder dergelijke omstandigheden.

Dat de W11 niet goed omgaat met zijn banden bij warm weer, bleek ook tijdens de Grand Prix van het Zeventigjarig Bestaan F1 op Silverstone. De race werd gewonnen door Max Verstappen nadat hij op de hardst beschikbare band startte en gedurende de wedstrijd beter voor zijn Pirelli's wist te zorgen dan zijn rivalen. Hamilton en Bottas hadden beide te maken met ernstige blaarvorming. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws