Verstappen nog niet beter dan Hamilton: 'Auto was de dominante factor' Formule 1

Verstappen nog niet beter dan Hamilton: 'Auto was de dominante factor'

Door Harry Verolme 10 augustus 2020 | 20:40


Formule 1-journalist Mark Hughes is enorm onder de indruk van de overwinning van Max Verstappen, maar kan de Nederlander nog niet de beste coureur van het moment noemen. Die titel behoort in zijn ogen vooralsnog toe aan Lewis Hamilton.

'Het hangt vaak van de omstandigheden af wie er op een bepaalde racedag de beste coureur is', begint Hughes zijn pleidooi voor The Race. 'Het kan Hamilton, Verstappen, (Charles, red.) Leclerc of (Daniel, red.) Ricciardo zijn. Maar op Silverstone was het Verstappen.' De Red Bull Racing-coureur voerde een alternatieve bandenstrategie uit en wist daarmee de race te winnen.

Hughes zag Verstappen de strategie perfect uitvoeren. 'Red Bull gaf hem de mogelijkheid en die pakte hij met beide handen aan. Hij deed precies wat hij moest doen om de Mercedessen te verslaan', aldus de analist. 'Toch was de auto de dominante factor in de race. Had je Hamilton in de Red Bull gezet en Verstappen in de Mercedes, dan had de Red Bull alsnog gewonnen', stelt Hughes.

'Hamilton blijft de beste F1-coureur'

De journalist is dan ook van mening dat de Nederlander nog niet de beste coureur van het moment genoemd mag worden. 'Wie over het algemeen de beste coureur is, bepaal je door te kijken naar alle omstandigheden. En als je dat doet, en je kijkt naar wie er all-round de beste vaardigheden heeft, dan kom je uit bij Hamilton. Maar Verstappen komt dichter- en dichterbij', concludeert Hughes. (Foto: Mercedes AMG F1 Media)

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

Miso
11 Aug 2020 om 13:11

Hamilton is echt geen slechte coureur, maar een uitspraak over wie de beste is, kan je echt alleen bepalen door de exacte omstandigheden voor beiden coureurs hetzelfde te laten zijn.
Een strategie is een team effort en de uitvoering ervan is aan de skills van de coureur.

Misschien dat verstappen soms een keer buiten de baan raakt of iets, maar dat krijg je als je tot het uiterste gaat en risico's durft te nemen.

Je merkt aan Max dat ie nog steeds nieuwe dingen probeert. Dat gevoel heb ik bij Hamilton veel minder, vooral als je op een recht stuk ziet dat de Mercedessen domineren.

Lewis doet zijn ding en dat doet ie goed, maar je ziet hem niet innoveren, omdat dat met zijn auto niet hoeft.

Laten we het er over eens zijn dat beiden coureurs fantastisch rijden, maar dat je bij lange na niet kunt zeggen wie er nou 'beter' is. Alhoewel ik bij exact gelijke omstandigheden, Verstappen het voordeel van de twijfel geef.

mbeckers
11 Aug 2020 om 10:07

Bij Lewis is de auto al jaren dominant..... Wat zegt dit dan over zijn zes kampioenschappen?

wilfried
11 Aug 2020 om 09:32

onzin. hamilton rijd altijd in de beste auto

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws