Steiner: 'Ferrari zou ons dit nooit hebben gegeven' Formule 1

Steiner: 'Ferrari zou ons dit nooit hebben gegeven'

Door Marnik Kok 11 augustus 2020 | 09:37


Ook Haas mengt zich in de discussie omtrent Racing Point. Teambaas Guenther Steiner wil niet gelijk in beroep gaan tegen de 'roze Mercedessen', maar is volgens Motorsport stellig: 'Ferrari zou ons nooit data hebben gegeven over de brake ducts, simpelweg omdat het verboden is.'

Steiner denkt wel te weten dat er iets niet helemaal eerlijk verloopt tussen Mercedes en Racing Point. Hij is dan ook totaal niet verrast dat de Duitse renstal het kamp van Otmar Szafnauer kiest: 'Ze hebben ogenschijnlijk nog data aan Racing Point gegeven en dat mag gewoon niet.'

De teambaas van Kevin Magnussen en Romain Grosjean wacht rustig het beroep van de teams tegen Racing Point af. Als hij de situatie vergelijkt met de banden tussen Ferrari en Haas, weet hij echter dat de Scuderia nooit zou durven om dergelijke informatie te geven: 'In dat opzicht snap ik wel dat hij (Toto Wolff, red.) de boel probeert te verdedigen.' (Foto: Haas F1 Team)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Vince78
11 Aug 2020 om 10:48

Ze hebben de data gegeven tijdens het 2019 seizoen. Toen mocht dit nog wel.

Ik ben bang dat ze een maas in de TECHNISCHE regels gevonden hebben.

Vandaar dat ze nu alleen een boete hebben gekregen op basis van het SPORTIEVE regelement.

Dan is het mega gunstig gebleken, dat ze dit in 2020 gedaan hebben, daar men 2 jaar met deze autos rijdt.... (niet dat ze dit vooraf konden weten).

Ik denk dat de FIA de regels aan moet scherpen voor de toekomst, maar nu niet veel anders kan. Ze voldoen aan de technische regels.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws