Mercedes-hoofdingenieur met de handen in het haar: 'Red Bull is niet ver meer' Formule 1

Mercedes-hoofdingenieur met de handen in het haar: 'Red Bull is niet ver meer'

Door Marnik Kok 11 augustus 2020 | 11:13


De bandenproblemen bij Mercedes zijn nog niet verholpen. De ingenieurs zitten met hun handen in het haar: 'Op het moment snappen we de problemen nog niet', moet Andrew Shovlin, hoofdingenieur bij de Duitse renstal, toegeven aan Motorsport.

'Red Bull is niet ver meer in de race, zelfs als alles er heel goed voor ons uit ziet', weet Shovlin dan ook. De ingenieur uit zijn zorgen over de Spaanse Grand Prix, want ook hier zal het net als in Groot-Brittannië bloedheet worden op het circuit. 

Een herhaling van afgelopen race is dan ook zeker niet uit te sluiten: Max Verstappen kon beide Mercedessen achter zich houden, doordat zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas te maken kreeg met extreme bandenslijtage. 'Het is dus de noodzaak dat we de situatie onder controle krijgen', zegt de hoofdingenieur.

Mercedes diep in de problemen met Pirelli-banden

Dat Mercedes problemen had met de bandenslijtage, was geen nieuws voor het team. De ingenieurs hadden echter niet verwacht dat het team zó diep in de nesten zou zitten. 'We zitten heel, heel ver aan de verkeerde kant van dat spectrum. En dat terwijl Red Bull op zijn best is hier.' (Foto: Mercedes AMG F1)

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws