Wolff bevestigt bemiddelingsrol in Racing Point-zaak Formule 1

Wolff bevestigt bemiddelingsrol in Racing Point-zaak

Door Christian Moerman 11 augustus 2020 | 12:32


Toto Wolff is ingeschakeld als bemiddelaar in de Racing Point-zaak die momenteel gaande is. De Mercedes-teambaas doet er alles aan om te zorgen dat de zaak tegen het kopieergedrag van de Britse renstal niet bij de FIA eindigt. 

'Ik denk niet dat iemand er baat bij heeft wanneer dit bij het Internationale Hof van Beroep eindigt (International Court of Appeal, red.). Het hele proces zal dan nog een maand of twee duren, waarin er advocaten aan te pas komen', spreekt Wolff tegenover MotorsportWeek. Volgens de Oostenrijker zit niemand hier op te wachten.

'Iedereen probeert zich daarom pragmatisch op te stellen', vervolgt de Mercedes-topman. 'Er werd mij gevraagd om te bemiddelen tussen de twee groepen (Racing Point en haar tegenstanders, red.) en aan dat verzoek heb ik gehoor gegeven.'

Wolff gaat gesprek aan met tegenstanders

Zo is Wolff in gesprek geraakt met de tegenstanders van Racing Point. Hieronder vallen Renault, McLaren en ook Ferrari heeft zich recent bij deze groep aangesloten. Wolff: 'Ze zijn allemaal erg koppig maar ik denk dat we wel wat progressie geboekt hebben.'

'In de komende 48 uur moeten we tot een conclusie komen waaruit blijkt of het protest aangehouden wordt, of dat iedereen het niet de moeite waard vindt om de zaak naar de FIA te slepen. Racing Point heeft haar straf al gekregen', meldt Wolff.

'Er is geen protest ingediend over ons. Wij hebben niets verkeerd gedaan. Ik geloof er bovendien heilig in dat ook Racing Point niets fout heeft gedaan', concludeert hij. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws