Doornbos in column: 'Max heeft dit weekend ballen getoond' Formule 1

Doornbos in column: 'Max heeft dit weekend ballen getoond'

Door Merijn Kramer 11 augustus 2020 | 18:59


In zijn column laat Robert Doornbos weten dat Max Verstappen wel erg veel risico nam in de afgelopen Grand Prix van het Zeventigjarig Bestaan. Wel betaalde het zich dubbel en dwars uit, Max Verstappen kwam uiteindelijk als eerste over de streep het afgelopen weekend. 

'Het is bijna zelfmoord om zo dicht achter je concurrent te rijden in bochten met hoge snelheden. Je kan namelijk ook teveel vragen van je band', vertelt Doornbos in zijn column. In zijn verhaal legt hij uit hoe Verstappen uiteindelijk zijn overwinning heeft binnen gehaald. En dat komt volgens hem vooral doordat het team van Red Bull een gezond portie risico nam.

'No guts, no glory', noemt hij de beslissing om Verstappen op de harde band te laten kwalificeren. 'Hij reed zijn wagen binnen op de negende positie, dus het was kantje boord. Maar uiteindelijk kon hij daardoor wel met voordeel starten.' 

Uiteindelijk levert het starten op de harde band volgens Doornbos een enorm voordeel op. Doordat Verstappen in de eerste plaats al langer door rijden kon dan beide Mercedessen. 'Maar de slijtage ging bij hen wel heel hard, dus zat Max er al snel bovenop. Daar ontstond volgens hem dan ook het grootste risico. Het had dus kunnen leiden tot extra bandenslijtage. 

Red Bull presteert beter met tweestopper

Daarnaast ziet Doornbos het team van Red Bull beter presteren met de zachtere band en dus ook met tweestoppers. 'De auto komt dan beter tot zijn recht. Daarnaast heeft Verstappen ook wat meer rust weten te vinden in de auto. En dat ligt vooral aan de kleine updates hier en daar. Je ziet dat het team ontzettend hard werkt.' (Bron: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws