Marko: 'De data uit de windtunnel strookt niet met data vanaf circuit' Formule 1

Marko: 'De data uit de windtunnel strookt niet met data vanaf circuit'

Door Merijn Kramer 11 augustus 2020 | 19:08


Ondanks dat zijn team goed presteert, vindt Helmut Marko dat de auto nog lang niet is waar hij moet zijn. Marko ziet problemen ontstaan in de windtunnel, de data van het circuit strookt niet met de data die het team uit de fabriek weet te vergaren. 

'We zijn nog niet waar we willen zijn', vertelt Marko aan het Oostenrijkse persbureau APA. 'De data die we in de windtunnel vergaren strookt niet met de data die we zien op het circuit. We ontwikkelen wel door, en het ziet er wat dat betreft erg positief uit.'

Het afgelopen weekend vertelden Christian Horner en Max Verstappen dat de auto steeds beter begint te reageren op de updates, het team wist eerder zelfs te melden dat de grootste knopen inmiddels wel uit het chassis waren gehaald. Toch lijkt het team nog met een schuin oog te kijken naar het verschil in de data.

Chassis is funest in gevecht met Mercedes

Marko hoopt in ieder geval dat het team in Spanje dezelfde strijd kan leveren als het afgelopen weekend. 'Ons chassis moet optimaal zijn en al het andere moet ook kloppen. Dan pas kunnen we echt druk uitoefenen op Mercedes. Waar ze eerst konden cruisen, konden we het afgelopen weekend toen alles klopte het op onze basissnelheid doen. We geven dus niet op.' (Bron: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 

Lees 8 Reacties

Tags:

Reacties

mbeckers
12 Aug 2020 om 09:13
Quote van F1-fan
Een discrepantie in de simulatie en de werkelijkheid is toch keer op keer de achilleshiel van Red Bull. Ze willen vanaf dag één competitief zijn maar lopen achter de feiten aan. Mercedes daarentegen is ieder jaar spot on. Red Bull zou hier meer aandacht aan moeten geven.

Dit is gewoon slap gelul.
Denk je nu werkelijk dat Redbull daar geen aandacht aan besteed? Als het allemaal zo makkelijk was zoals jij laat voorkomen dan gebeurde dit ook niet.

Je kunt Redbull ook niet vergelijken met een fabrieksteam als Mercedes. Noem mij eens een niet fabrieksteam wat het zo goed doet als Redbull?

Maar ja, de beste stuurlui staan natuurlijk aan wal.

BIForcer
12 Aug 2020 om 06:33

Bij DEZE aangepast, is correct Merijn. Je verwisselt de ene onvolkomenheid met de andere ;)

F1-fan
12 Aug 2020 om 00:24

Een discrepantie in de simulatie en de werkelijkheid is toch keer op keer de achilleshiel van Red Bull. Ze willen vanaf dag één competitief zijn maar lopen achter de feiten aan. Mercedes daarentegen is ieder jaar spot on. Red Bull zou hier meer aandacht aan moeten geven.

nee_toch
11 Aug 2020 om 21:54

Tijd om de teams gewoon toestemming te geven -- om naast simulatie -- weer op banen te kunnen gaan testen die ze afhuren, dit allicht i.c.m. met een token-syteem; eventueel afhankelijk van resultaten uit het vorige seizoen; een team dat lager eindigt zou meer testbaanuren/dagen mogen inzetten dan de winnaar van het constructeurskampioenschap. Simulator-werk en windtunnels, allemaal leuk maar het heeft de sport zeker niet goedkoper of eenvoudiger gemaakt. En uiteindelijk telt dat wat er op de baan gebeurd. Zou goed zijn, juist ook voor de kleinere teams, om meer te kunnen testen; om o.a. de aerodynamica te testen ook i.c.m. met het ontwikkelen en simuleren, en het leren begrijpen en afstellen van de auto's. In plaats dat dit nu voornamelijke in de raceweekends moet gebeuren. Dan komen de teams er eerder achter of ze goed op weg zijn of niet. Zo komen de teams dichter bij mekaar.

King Max
11 Aug 2020 om 21:03

Echt ben groot van van deze site, maar tekstueel is het echt heel slecht. Ik zou zeggen, check elkaars teksten.

MerijnKramer
11 Aug 2020 om 20:50
Quote van Doopie
Stroopt ???? STROOKT!!!!

Excuus! Dank dat u er ons op attendeert. Bij dezen aangepast. ^MK

Knitje
11 Aug 2020 om 20:44

Ja haha idd journalistiek voor gevorderden....

Doopie
11 Aug 2020 om 20:03

Stroopt ???? STROOKT!!!!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws