Ferrari gaat officieel in beroep tegen Racing Point-straf Formule 1

Ferrari gaat officieel in beroep tegen Racing Point-straf

Door Merijn Kramer 11 augustus 2020 | 20:18


Het team van Ferrari is het eerste team dat officieel in beroep gaat tegen de straf die Racing Point kreeg voor het gebruik van zijn brake-ducts. Afgelopen vrijdag werd bekend dat de renstal van Lawrence Stroll 400.000 euro boete kreeg en 15 punten aftrek kreeg in het WK.

'We hebben zojuist bevestigd dat wij in beroep gaan tegen het besluit van de stewards omtrent document 4 en document 41', vertelt een zegsman van het team aan racefans.net. De Italiaanse renstal maakte eerder al zijn intenties bekend en moest voor morgenochtend in beroep gaan tegen de beslissing van de FIA.

Het protest van Ferrari gaat om de beslissing omtrent het protest dat Renault maakte en omtrent de beslissing van de stewards rond de overtreding van het sportief reglement. Binotto vroeg zich eerder ook al publiekelijk af of de straf die Racing Point kreeg, de juiste was. 'Het meest belangrijke dat duidelijk is geworden is dat de regels zijn overtreden, maar is de straf juist?', vraagt de teambaas in navolging zich af in navolging van het beroep. (Bron: Ferrari F1 Media)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws