Bild: 'Mercedes tekent Concorde-agreement en blijft in F1' Formule 1

Bild: 'Mercedes tekent Concorde-agreement en blijft in F1'

Door Merijn Kramer 11 augustus 2020 | 20:37


AutoBild Motorsport meldt dat het team van Mercedes het Concorde-agreement gaat ondertekenen. Dat melden zij op basis van bronnen dicht bij het team. Ze binden zich volgens het medium echter niet op de lange termijn aan de F1, er zouden exit-clausules zitten in het contract.

Op de website meldt Bild dat daarmee de toekomst van Mercedes voor het volgende seizoen vast staat. Toch zou een eventueel vertrek niet van tafel zijn, door de coronacrisis zou moederbedrijf Daimler een vertrek hebben uitgesteld. De beslissing voor een langer verblijf zou daarmee volgend jaar pas worden genomen. 

Voorafgaand aan vorig weekend vertelde Toto Wolff nog dat hij graag verandering zou willen zien in het Concorde-agreement. Hij zag het team van Mercedes als het meest benadeelde team, doordat Ferrari zijn bevoordeelde positie houdt en Red Bull de quitte speelt met twee teams. Nu lijkt het team toch te blijven. 

Daarnaast meldt het medium dat Red Bull voor exit-clausules heeft gezorgd in de vijf-jaar durende deal, waardoor de overeenkomst ieder jaar kan worden opgezegd. Dat zou dus ook betekenen dat Mercedes volgend jaar alsnog kan beslissen tot verkoop van zijn fabrieksteam.

Budget-cap een van de redenen om te blijven

De budgetverlaging die voor alle teams gaat gelden zou er ook voor hebben gezorgd dat Mercedes uiteindelijk heeft beslist tot het ondertekenen van de overeenkomst. Ook zijn er voor het volgende seizoen ook geen hoge ontwikkelingskosten, doordat de reglementen zijn bevroren. (Bron: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws