Horner ziet kansen in Spanje: 'Mercedes is kwetsbaar' Formule 1

Horner ziet kansen in Spanje: 'Mercedes is kwetsbaar'

Door Marnik Kok 12 augustus 2020 | 13:05


Christian Horner ziet kansen bij de Spaanse Grand Prix. De teambaas van Red Bull Racing verwacht, vooral in het warme weer, het dominante Mercedes weer op de hielen te zitten.

'Mercedes is kwetsbaar als ze onder druk gezet worden, dus we moeten dit consistent gaan doen', verklaart Horner in zijn column. Vooral in het warme weer heeft de RB16 flink wat potentie: 'Dat wordt weer interessant, want het wordt flink warm in Barcelona.'

Het volle potentieel van de Red Bull-bolide is ook nog niet gezien. 'We moeten die potentie gaan ontketenen en in het gevecht blijven. Mercedes was dominant tot afgelopen zondag', verklaart de teambaas, doelende op een terugslag van de Oostenrijkers.

Kwik stijgt flink op Circuit Barcelona-Catalunya

Tijdens de Spaanse Grand Prix zal het opnieuw aardig warm worden: het kwik stijgt tot zo'n dertig graden en heeft daardoor dezelfde weersomstandigheden als de GP van het Zeventigjarig bestaan. Na problemen met het bandenmanagement bij Mercedes kon Max Verstappen de winst grijpen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws