Hamilton: 'Die eerste stint was erg lastig met Verstappen in mijn versnellingsbak' Formule 1

Hamilton: 'Die eerste stint was erg lastig met Verstappen in mijn versnellingsbak'

Door Christian Moerman 12 augustus 2020 | 13:24


Lewis Hamilton is geschrokken na de tweede Grand Prix op Silverstone. De Mercedes W11 kende serieuze problemen met de banden, die de zesvoudig wereldkampioen ook in Barcelona verwacht.

'Die eerste stint op de mediums was erg pittig met Max Verstappen in mijn versnellingsbak', herinnert Hamilton zich volgens Autohebdo. Na de pitstop werd Hamilton op een set harde banden gezet: 'Tijdens die tweede stint probeerde ik met man en macht mijn banden te sparen.'

Toch kon ook Hamilton niet ontkomen aan de blaarvorming op het Britse circuit: 'Ik heb mijn best gedaan maar die blaren bleven verschijnen. Mijn race hing uiteindelijk aan een zijden draadje. De banden hielden het vol maar ik maakte me zorgen.'

Hamilton verwacht blaarvorming in Spanje

De volgende Grand Prix zit er alweer aan te komen. Pirelli neemt andere compounds mee dan die gebruikt zijn in Silverstone, maar de temperaturen liggen op Circuit de Barcelona-Catalunya hoog. 'Ik verwacht weer een lastige race', voorspelt de huidige wereldkampioen.

'We zullen waarschijnlijk tegen dezelfde problemen aanlopen als in Silverstone. Dat gaat een serieuze uitdaging worden', vreest Hamilton. Red Bull Racing weet het Pirelli-rubber langer goed te houden en Verstappen zou daarom in Spanje de strijd met de Mercedes-rijders aan kunnen gaan. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws