Leclerc: 'Bottas en Verstappen kwamen voor mijn neus terecht, toen wist ik dat het goed zat' Formule 1

Leclerc: 'Bottas en Verstappen kwamen voor mijn neus terecht, toen wist ik dat het goed zat'

Door Christian Moerman 12 augustus 2020 | 13:35


Charles Leclerc is tevreden over zijn tweede Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië. De Monegask wist als vierde over de eindstreep te komen en hoopte zelfs op een uitvaller voor hem - dat had hem een podiumplek opgeleverd.

'Vorig jaar was mijn bandenbeheer juist mijn zwakke punt', laat Leclerc tegenover Autohebdo weten na een enerverende race op Silverstone. Bandenbeheer was op het Britse circuit, waar de banden in moordend tempo aftakelden, van groot belang. 'Ik heb aan mijn bandenbeheer hard gewerkt en ik ben blij dat dat eruit gekomen is.'

'De eerste stint ging veel beter dan verwacht en na mijn pitstop naar de harde band bleef mijn pace prima. Toen Valtteri Bottas en Max Verstappen voor mijn neus terecht kwamen na hun tweede pitstops wist ik dat het goed zat met onze pace', vervolgt de Ferrari-rijder.

Leclerc hoopt op een podium

In de slotfase van de eerste race in Engeland kreeg de Ferrari-jongeling een podium in de schoot geworpen. Leclerc geeft toe dat hij daar ook afgelopen weekend op hoopte: 'Ik bleef druk zetten in de hoop dat zich een mogelijkheid voor zou doen op een podiumplaats.'

'Aan het einde voelde ik echter vibraties in de auto. Toen ben ik maar wat rustiger gaan rijden zodat ik zeker wist dat ik de auto over de eindstreep zou trekken', besluit Leclerc. Die terugkijkt op een succesvol weekend, gezien het feit dat de SF1000 zeker de makkelijkste bolide niet is. (Foto: Ferrari F1 Team)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

wg
12 Aug 2020 om 22:38

Persoonlijk zou ik hem eerder sluw noemen, en arrogant. Het sluwe in hem maakt dat hij op de juiste momenten de juiste dingen zegt. Hij past wel degelijk trucjes toe, en komt er ook nog mee weg ook, in een ver verleden (karttijd), en ook meer recentelijk, zoals vorig jaar, bivj. toen Hamilton hem wilde inhalen. Hij verliet net zoals Bottas zijn bubbel dit jaar, wat ook niet erg netjes was, IMO.

Maar goed, ieder zijn eigen mening natuurlijk :).

Mvg, Wim

Shrek
12 Aug 2020 om 18:05

Slimme vent, hele snelle rijder, en geen achterbakse trucjes.
Ik kan niet wachten tot Ferrari snel genoeg is om gevechten met Verstappen aan te gaan. Twee kanjers met hopelijk een lange toekomst.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws