Hamilton bevestigt strategische onmacht Mercedes: 'Verstappen speelde met ons' Formule 1

Hamilton bevestigt strategische onmacht Mercedes: 'Verstappen speelde met ons'

Door Christian Moerman 12 augustus 2020 | 14:05


Auto, Motor und Sport analyseert na elke race de pitstops van de teams. Deze keer is de grote vraag of Mercedes Lewis Hamilton door had moeten laten rijden. Zijn team haalde hem in de slotfase van de race naar binnen, uit angst voor een klapband. Max Verstappen wist er derhalve met de overwinning van door te gaan.

In de inleiding wordt de conclusie van het Duitse medium al snel duidelijk: 'Mercedes had ook zonder te stoppen de race niet gewonnen. De weersomstandigheden in Groot-Brittannië zetten Mercedes op het verkeerde been tijdens het tweede raceweekend.'

'Mercedes was gewoon te traag. Waarom ze te traag waren, wordt momenteel onderzocht', suggereert Formule 1-journalist Michael Schmidt. Aan de auto zelf heeft het in ieder geval niet gelegen, de Duitse renstal reed zich ten slotte bijna een volle seconde los van de concurrentie in de kwalificatie.

Hamilton klaagt over de banden

Tijdens het eerste weekend in Silverstone werd al duidelijk dat Mercedes problemen had. Gedurende het tweede weekend werd dit vermoeden bevestigd. 'Met een asfalttemperatuur die vier graden hoger lag, een hogere luchtdruk en hogere bandendruk kende Mercedes nóg meer obstakels.'

'Dit is de hoogste bandendruk waar we ooit mee gereden hebben', klaagde Hamilton na afloop. 'De banden waren opgeblazen als een ballon.' De omstandigheden bleken in het nadeel van de zesvoudig wereldkampioen en in het voordeel van Verstappen en Red Bull Racing.

Verstappen ongenaakbaar in Silverstone

Red Bull besloot om in Silverstone voor een eerste stint op de harde band te gaan. De zet betaalde zich uit en Verstappen wist vroeg in de race de pace van de Mercedessen al te evenaren op een compound harder. Hamilton bevestigt dat Mercedes slechts toe kon kijken: 'Het had geen verschil gemaakt wanneer wij ook op de harde band waren gestart.'

'De problemen kwamen snel op en we hadden deze problemen met elk bandentype. We moesten ver onder ons niveau racen om de banden enigszins levend te houden. Op strategisch gebied stonden we met de bek vol tanden, Verstappen speelde met ons', meldt de Britse Mercedes-coureur.

Wat ging er mis bij Mercedes?

Hamilton weet deels wat er misgegaan is bij Mercedes dat ze zó achter de feiten aan liepen tijdens die tweede race: 'Na vorige week hebben we de voorbanden te erg beschermd. De achterband blies hierdoor op in het midden, daardoor raakte de band oververhit. Waarom juist wij daar last van hadden, weet ik ook niet.'

De conclusie is dat Mercedes simpelweg niet opgewassen was tegen het geweld van Red Bull Racing. 'Een eenstopper was te lastig geweest', beaamt ook Mercedes-teambaas Toto Wolff. 'De vibraties werden bij Lewis ineens veel sterker en zijn rondetijden schoten omlaag. Max had ons op verse banden zonder moeite ingehaald.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

B.Broers
12 Aug 2020 om 15:14

Max valt soms in eens stil en men weet ook niet altijd waaraan dit ligt.
Max kan wel met de huidige banden doorgaan en Lewis niet (temperatuur)
Men doet net alsof MERCEDES voorbij is en MAX de nieuwe wereldkampioen kan worden.Max heeft meer verstand van zijn auto,dan al zijn monteurs bij elkaar.Laat MAX maar schuiven,hij is onze trots.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws