Racing Point definitief in beroep tegen sanctie van de FIA Formule 1

Racing Point definitief in beroep tegen sanctie van de FIA

Door Christian Moerman 12 augustus 2020 | 17:12


Terwijl diverse teams de sanctie van de FIA niet hoog genoeg vinden liggen, is Racing Point van mening dat ze helemaal niet gestraft zouden moeten worden voor de remkoeling. De FIA achtte de koeling vergelijkbaar met die van de 2019-bolide van Mercedes, waarna de Britse renstal gestraft werd.

Renault opende met een protest tegen het team uit Silverstone, waarna de FIA op onderzoek uit ging. Ze confisqueerden remkoelingen van de RP20 en de Mercedes van vorig jaar, de W10. Na deze twee onderdelen naast elkaar te leggen, kwam het motorsportorgaan tot de conclusie dat de koelingen te erg op elkaar leken.

Het kwam Racing Point op een puntenaftrek van 15 WK-punten te staan en een geldboete van 400.000 euro. Lawrence Stroll gaf al aan de straf niet te accepteren en in hoger beroep te gaan maar volgens NU.nl heeft Racing Point definitief de beslissing aangevochten.

Renault en Ferrari jagen Racing Point na

Aan de andere kant zijn het Renault en Ferrari die hun pijlen gemikt hebben op Racing Point. Zij achten de straf die gegeven is aan het team van Lance Stroll en Sergio Perez te mild. De Franse en Italiaanse renstal gaven daarom recent aan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. (Foto: Racing Point F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws