Mercedes: 'Gaan loodzware Grands Prix van Spanje en België tegemoet' Formule 1

Mercedes: 'Gaan loodzware Grands Prix van Spanje en België tegemoet'

Door Christian Moerman 13 augustus 2020 | 10:06


Andrew Shovlin voorspelt zware weekenden voor Mercedes. Na de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan van de F1 werd duidelijk dat het team uit Brackley iets moet doen aan de duurzaamheid van de banden onder de Mercedes W11. Omdat ze niet weten of ze dit probleem al opgelost hebben, verwacht de Mercedes-topman lastige raceweekenden.

'Ik zou graag zeggen dat we in Barcelona niet tegen dezelfde problemen aan zullen lopen, maar bij ons bestaat er geen twijfel over: de Grands Prix van Spanje en België gaan loodzwaar voor ons worden', laat Shovlin weten in de Mercedes-debrief op YouTube.

Waarom zijn juist deze twee banen lastig voor de Duitsers? 'Dit zijn circuits die heel veel van de banden vragen, waardoor we vermoedelijk vergelijkbare blaren zullen zien als die we in Silverstone hebben ervaren.' Ook in Barcelona sluit het hoofd van de trackside ingenieurs blaarvorming niet uit.

Mercedes aan het werk

Na de tweede race op Silverstone is Mercedes aan de slag gegaan. De blaarvorming die zij in Groot-Brittannië zagen willen zijn zien te voorkomen: 'Ons doel wordt om tijdens deze Grands Prix de banden op temperatuur te houden, de Spaanse Grand Prix wordt een goede meetgraad om te zien of we op dit gebied progressie geboekt hebben.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws