Ricciardo laat zich uit over Vettel: 'Hij zal er nooit zomaar met de pet naar gooien' Formule 1

Ricciardo laat zich uit over Vettel: 'Hij zal er nooit zomaar met de pet naar gooien'

Door Christian Moerman 13 augustus 2020 | 16:08


Daniel Ricciardo heeft tijdens de persconferentie in Barcelona aangegeven dat hij nog hoop houdt op een podium voor Renault. Ook laat hij zijn licht schijnen op voormalig teamgenoot Sebastian Vettel en de lastige situatie waarin hij verkeert bij Ferrari.

'Ik had meer punten moeten halen dit jaar', laat Ricciardo weten op Circuit de Barcelona-Catalunya. Ricciardo staat negende in het wereldkampioenschap en heeft twintig punten bij elkaar weten te verzamelen in de eerste vijf races.

Hoewel Renault in 2020 niet slecht presteert, is de Franse renstal ook nog niet binnen schotsafstand van het podium gekomen. Toch houdt Ricciardo hoop op een bokaal: 'Ik zou dit jaar graag nog een keer een shoey doen. Abiteboul neemt dan een tatoeage', stelt de Australiër vermaakt.

Vettel moet in de sport blijven

Ook wordt de voormalig Red Bull Racing-man gevraagd naar de situatie van Sebastian Vettel bij Ferrari: 'Seb zit vol passie. Hij zal er nooit zomaar met de pet naar gooien. Daarvoor doet het hem te veel, of dat nou zijn trots is of zijn Duitse efficiëntie.'

'Toen ik hoorde dat hij vanaf 2021 niet meer uit zou komen voor Ferrari, dacht ik meteen dat hij wel in de sport zou moeten blijven', meldt Ricciardo over zijn oude teamgenoot. (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws