Schumacher over F1-carrière voor beide broers: 'Mijn vader zei: ben je gek?' Formule 1

Schumacher over F1-carrière voor beide broers: 'Mijn vader zei: ben je gek?'

Door Marnik Kok 13 augustus 2020 | 16:25


Ralf Schumacher doet een boekje open over de carrières van hem en zijn broer, Michael Schumacher. Beide coureurs hadden hoge ambities: de Formule 1. Uiteindelijk bereikten ze beide de koningsklasse van de autosport, terwijl hun vader daar anders over dacht.

'Ben je gek? Twee? Dat kan nooit', zegt hun vader volgens Schumacher in een uitgebreid interview met Autobild. Het zou beter zijn als hij een andere carrière zou kiezen: 'Leer alsjeblieft iets fatsoenlijks, word kok of neem ons werk over, daar kan je goed van leven. Stop met geloven dat zoiets twee keer kan gebeuren.'

Schumacher zegt dan ook veel geluk te hebben gehad dat dit gelukt is. Hij had overal geluk, en eigenlijk maar één nadeel. 'Ik had te veel vooroordelen. Toen ik jong was, was ik gewoon heel arrogant. Dingen die ik deed waren dus vaak ook.'

Geen afgunst in familie Schumacher

Dat de één zevenvoudig wereldkampioen werd en de ander nooit verder kwam dan de vierde plaats in een WK, is niet erg volgens Schumacher. De coureur die uitkwam voor Jordan, Williams en Toyota is trots op alles wat zijn broer bereikt heeft.

'Er is dus geen afgunst in onze familie, verklaart de Duitser, die zegt dat juist het tegendeel waar is: 'We hadden heel veel geluk dat we zo hebben mogen leven, en voor wat we allemaal bereikt hebben. Het is geweldig voor ons allebei.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws