Update | FIA kijkt naar bandenspanning als alternatief Formule 1

Update | FIA kijkt naar bandenspanning als alternatief

Door Gino Haverkamp 14 augustus 2020 | 14:30


De FIA wil de downforce in de Formule 1 nog verder verminderen. Dit doet het veiligheidsorgaan naar aanleiding van de klapbanden bij beide Mercedessen en Carlos Sainz tijdens de GP van Groot-Brittannië, aangezien de veiligheid hierdoor in geding kwam.

Teams hoeven hier niet unaniem mee in te stemmen, meldt Motorsport. De verandering in de regelgeving is, gezien de huidige situatie, mogelijk voordelig voor Mercedes. De W11-bolides hebben veel problemen met bandenmanagement, dus met minder druk op de banden wordt dit probleem relatief gezien ook minder.

Wat er precies gaat veranderen in de technische reglementen is nog niet duidelijk. Wel heeft de FIA aan de teams laten weten dat ze de veranderingen te willen bespreken met iedereen. De plannen moeten hierna ook nog langs de World Motor Sport Council, voor een goedkeuring.

Update 14.30 uur (14/08) | FIA kijkt naar bandenspanning als alternatief

Mochten de hierboven genoemde veranderingen aan de downforce niet uitpakken zoals gewenst, dan heeft de FIA nog een alternatief achter de hand. Dat meldt journalist Albert Fabrega op Twitter. De FIA zou de minimale bandendruk willen verhogen en dat zou dan voor oververhitting van het rubber moeten zorgen. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws