Marko: 'Hülkenberg heeft het beste visitekaartje mogelijk afgegeven' Formule 1

Marko: 'Hülkenberg heeft het beste visitekaartje mogelijk afgegeven'

Door Christian Moerman 13 augustus 2020 | 17:29


Helmut Marko is zeer onder de indruk van Nico Hülkenberg. De Duitser kwalificeerde zich tijdens de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan van de F1 als derde en eindigde de race op P7. Het bewijst dat hij thuishoort in de sport, vindt de Red Bull Racing-adviseur.

'Petje af. Hülkenberg's kwalificatiesessie was buitengewoon', meldde de doorgaans norse Marko volgens Motorsport-Total. Hülkenberg wist in de Racing Point zelfs Red Bull-ster Max Verstappen te verschalken op Silverstone.

Marko licht toe waarom de prestatie van de voormalig Renault-rijder zo indrukwekkend is: 'Ten eerste had hij al maanden niet in een Formule 1-auto gezeten.'

'Ten tweede heeft hij voorafgaand aan de race geen tijd gekregen in de auto, terwijl Lance Stroll elke minuut gereden heeft dit jaar. Hij heeft zichzelf indrukwekkend losgereden van zijn teamgenoot.' Stroll moest tijdens de kwalificatiesessie bijna vier tienden toegeven op Hülkenberg en startte vanaf de zesde plek.

Hülkenberg aast op stoeltje in 2021

Marko weet dat Hülkenberg op zoek is naar een stoeltje volgend jaar, onder andere Alfa Romeo heeft zich gemeld. Marko hoopt dat het hem lukt: 'Ik hoop dat hij ergens een stoeltje vindt.'

'Het is op dit moment lastig maar het seizoen is nog lang en met zijn prestatie afgelopen weekend heeft hij het beste visitekaartje mogelijk afgegeven', concludeert de Red Bull-man. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws