Ricciardo houdt hoop op podium: 'Abiteboul neemt tattoo als het lukt' Formule 1

Ricciardo houdt hoop op podium: 'Abiteboul neemt tattoo als het lukt'

Door Merijn Kramer 13 augustus 2020 | 18:20


Daniel Ricciardo vertelt in de persconferentie dat hij ietwat teleurgesteld zou zijn als hij dit seizoen geen podiumplaats weet te behalen, wanneer de kans zich voordoet. Renault presteert dit seizoen prima en de sterke start van het seizoen laat zien dat de bolide ook stappen heeft gezet ten opzichte van vorig jaar.

Een verrassende podiumplaats is dan ook niet ondenkbaar voor het team van Renault. Het team is geregeld in Q3 te vinden tijdens de kwalificatie. Daarmee demonstreert het team volgens Ricciardo dat de R.S. 20 een stuk beter is ten opzichte van de bolide van vorig jaar. 

De Australiër voegt daaraan toe dat hij een beetje teleurgesteld zou zijn wanneer hij niet een keer op het podium staat in 2020. 'Het zou erg teleurstellend zijn als we zo'n kans niet pakken wanneer de kans zich voordoet. Maar als ik iedere race hard werk en ik kom op de zesde plek terecht, is dat ook prima. Dan is dat het maximaal haalbare.'

Abiteboul neemt tattoo wanneer Ricciardo het podium haalt

Wanneer het Ricciardo lukt, zou het een eerste podiumplaats zijn voor het team van Renault sinds de terugkeer van het merk in 2016. Ricciardo laat dan ook weten een weddenschap te hebben met teambaas Cyril Abiteboul: De teambaas moet een tattoo plaatsen wanneer Renault op het podium staat. 

'Ik mag dan het ontwerp kiezen, maar Abiteboul kiest vervolgens zelf de grootte en de plaats. Hij heeft er geen, daarom is het voor hem best spannend. Ik laat hem nog even in het duister tasten over het ontwerp. Het moet wel wat grappigs worden.' (Bron: Renault F1 Media) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws