Windsor over Grand Prix van Spanje: 'Red Bull kan aanhaken' Formule 1

Windsor over Grand Prix van Spanje: 'Red Bull kan aanhaken'

Door Merijn Kramer 13 augustus 2020 | 18:50


Peter Windsor ziet Red Bull aanhaken bij Mercedes. De Britse Formule 1-analist vertelt dat Red Bull-bolide op dit moment een stuk beter is ten opzichte van de races in Oostenrijk en Hongarije. Dat is volgens hem de verdienste van het werk dat Adrian Newey heeft geleverd. 

'Het afgelopen weekend was goed te zien dat Red Bull stappen heeft gezet. De auto presteert beter in hogesnelheidsbochten en het team was ontzettend goed op het circuit van Silverstone', vertelt Windsor op zijn Youtube-kanaal. Het zal volgens hem echter afhangen van de bandenstrategie komend weekend. 

Pirelli neemt dit weekend namelijk weer de hardste bandenvariant mee naar het circuit in Catalonië. Ook wordt het een stuk warmer dan afgelopen weekend en daarnaast is het circuit een zware voor wat betreft de slijtage van de banden. Daarom denk Windsor dat de nadruk vooral zal liggen op de kwalificatie, daar kan strategische winst gepakt worden. 

Mercedes kijkt nadrukkelijk naar Red Bull

'Het wordt interessant om te zien wat Red Bull gaat doen. Mercedes zal vooral gaan kijken naar wat Red Bull gaat doen, het Oostenrijkse team zal het team in een moeilijke situatie proberen te dwingen. Misschien start Mercedes daardoor op een vreemde compound.' (Bron: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws