Helmut Marko optimistisch: 'In Spa maken we kans op pole-position' Formule 1

Helmut Marko optimistisch: 'In Spa maken we kans op pole-position'

Door Merijn Kramer 13 augustus 2020 | 20:11


Nadat de FIA bekend maakte dat ze vanaf de Grand Prix van België de 'partymodus' aan banden willen leggen, is Helmut Marko op zijn beurt erg optimistisch. Hij gelooft dat Mercedes hier het meest van zal voelen en dat Max Verstappen hierdoor mogelijk vanaf Spa al meer kans maakt op de zaterdagen. 

'De Mercedes-motor is in de kwalificatie erg sterk', vertelt Marko in een korte reactie aan RTL.de. 'Op zaterdag is die motor goed voor zeven tienden aan tijdswinst ten opzichte van onze bolide. Daarom zullen we in Barcelona ver van ze af zitten, daar zijn twee lange rechte stukken.'

Daarnaast zal de FIA dit weekend nog niet kijken naar de kwalificatie-modi van de teams. Dat betekent dat Mercedes in Spanje nog vrij spel zal hebben. Gezien de aard van het circuit zal Verstappen op de zaterdag daarom weinig kans maken. 

Maar vanaf de race op Spa veranderen de regels voor de 'party-modus' wezenlijk. De teams mogen namelijk in maar 1 modus racen tijdens de kwalificatie en de race. Dat zorgt ervoor dat de teams een afweging moeten gaan maken tussen betrouwbaarheid en pure kracht. 'Daarom zien we vanaf Spa een gouden mogelijkheid ontstaan om te strijden voor pole.' (Bron: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws