Sainz verwacht weinig van thuisrace: 'We hebben problemen in de hitte' Formule 1

Sainz verwacht weinig van thuisrace: 'We hebben problemen in de hitte'

Door Merijn Kramer 13 augustus 2020 | 20:40


Carlos Sainz Jr. hoopt tijdens zijn thuisrace meer geluk te hebben. Het team van McLaren pakte na een vliegende start de afgelopen twee races slechts twee punten. Sainz vertelt dat het deels aan een koelingsprobleem ligt. Daar heeft het Britse team nog geen oplossing voor.

Sainz was niet tevreden met de resultaten van afgelopen weekend. 'Van mijn kant was ik niet blij met de achterstand in de kwalificatie en de race', vertelt hij aan motorsport-magazin.com. Zijn McLaren had erg veel last van koelingsproblemen, iets waar Lando Norris opvallend genoeg geen last van had. 

'Alle ventilatieopeningen moesten geopend worden afgelopen weekend. Dat zorgde ervoor dat ik meer luchtweerstand had met mijn auto. Dat kostte mij flink wat topsnelheid. Lando had daar minder last van, dus die kon sneller. Waarom is overigens een mysterie.' Het team dacht dat het lag aan sensorproblemen, maar zeker zijn ze er niet van bij McLaren. 

Bandenslijtage is ook een probleem bij McLaren

Sainz vertelt dat het team daarnaast ook problemen heeft met de bandentemperaturen. Dat werd ook het afgelopen weekend pijnlijk duidelijk, Norris kwam op de negende positie over de streep terwijl Sainz niet in de punten wist te eindigen. 'We hadden meer problemen met de bandenslijtage daarom verwachten we dit weekend ook niet veel. Die problemen moeten we oplossen.' (Bron: McLaren F1 Media) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws