Grosjean ziet Mercedes-kopieën wel zitten: 'We doen al 70 jaar hetzelfde' Formule 1

Grosjean ziet Mercedes-kopieën wel zitten: 'We doen al 70 jaar hetzelfde'

Door Merijn Kramer 13 augustus 2020 | 21:18


Romain Grosjean heeft zich tijdens de persconferentie positief uitgelaten over de 'roze-Mercedessen' van Racing Point. De Franse coureur juicht het kopiëren van bolides zelfs toe en ziet in de toekomst een MotoGP-model met satellietteams voor zich. Hij denkt dat het zou leiden tot meer diversiteit op het podium. 

'Ik ben er wel voor dat teams zo veel mogelijk onderdelen aan elkaar aanbieden', vertelt Grosjean in de persconferentie. Autohebdo.fr meldt daarnaast dat de Franse Formule 1-coureur van mening is dat een technische gelijkenis tussen satelliet-teams en fabrieksteams prima moet kunnen. 

'Het is gaaf om te zien dat Racing Point zich als derde kwalificeert op Silverstone en daarnaast ook nog vecht voor podiumplaatsen. Wat heeft het voor zin om tien teams te zien met verschillende bolides die steeds hetzelfde eindresultaat?', vraagt Grosjean zich vervolgens af. 

MotoGP als voorbeeld voor de Formule 1

Vervolgens poneert de Franse coureur de MotoGP als een voorbeeld waar satellietteams goed werken. 'In de MotoGP gebeurt precies hetzelfde en daar klaagt niemand erover. Vorige week stond Johann Zarco op de eerste positie met een Ducati van vorig jaar. In de Formule 1 zou het leiden tot meer diversiteit op het podium, ik zou graag zien dat we een coureurs-sport voor onszelf creëeren.' (Bron: Haas F1 Media)

 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

MokumX
13 Aug 2020 om 21:43

Tja, racen kan je al sowieso niet, Romain. Dus verstandig praten over ontwikkelen en construeren van een F1 bolide kan je al helemaal niet. Ga lekker grasmaaien, sukkel. Je zit anderen alleen in de weg en hun snelle ronde te verknallen zoals bij Max op Silverstone.
Franse flapdrol ..!.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws