Alfa Romeo-teambaas zag Hülkenberg excelleren: 'Verbaasde mij niets' Formule 1

Alfa Romeo-teambaas zag Hülkenberg excelleren: 'Verbaasde mij niets'

Door Christian Moerman 14 augustus 2020 | 09:23


Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur heeft in Beyond the Grid enkel goede woorden over voor Nico Hülkenberg. De Duitser, die in gesprek is met het Italiaanse team voor een stoeltje in 2021, liet een prima indruk achter tijdens zijn invalbeurt bij Racing Point.

Toen de Fransman gevraagd werd of hij het sterke optreden van Hülkenberg verwacht had, twijfelt hij niet: 'Dat verbaasde me niets. Ik denk dat de opvattingen over Hülkenberg op de grid verkeerd zijn. Hij is een van de meest getalenteerde jongens die hier rondloopt.'

'Ik ken hem goed. Hij heeft twee of drie jaar (in juniorenklassen, in F3 bij ASM en in F2 bij ART Grand Prix, red.) voor mij geracet. Als je wint is alles altijd makkelijk. Wanneer je een seizoen van poleposition kan starten, kan winnen en kampioen kan worden is dat een koud kunstje', benadrukt Vasseur.

Vasseur prijst vechtlust Hülkenberg

Volgens de Alfa Romeo-man is het pas echt een kunst om goed te presteren wanneer het tegenzit: 'Wanneer je het seizoen met problemen begint en je daar overheen kan zetten, terwijl je het team gemotiveerd houdt, dan ben je pas een echte leider.'

'Nico heeft laten zien in staat te zijn dat te kunnen', besluit Vasseur. Geruchten rondom een rentree van The Hulk bij Alfa Romeo worden steeds sterker. Alleen een verlengde termijn van Kimi Raikkonen lijkt een overstap nog in de weg te staan. (Foto: Racing Point F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws