Medland: 'FIA gebruikt verbod kwalificatiemodus om Mercedes aan Concorde Agreement te krijgen' Formule 1

Medland: 'FIA gebruikt verbod kwalificatiemodus om Mercedes aan Concorde Agreement te krijgen'

Door Christian Moerman 14 augustus 2020 | 09:41


Chris Medland gelooft dat de aangekondigde technische richtlijn met betrekking tot de kwalificatiemodus een poging van de FIA is om Mercedes overstag te krijgen wat het Concorde Agreement betreft. De Formule 1-journalist denkt dat de politieke druk op Toto Wolff opgevoerd wordt.

'De sport zit vol met 'toevalligheden'', laat Medland weten via RACER, na te openen met het feit dat de technische richtlijn aangekondigd wordt, vlak nadat Wolff geweigerd heeft het Concorde Agreement te ondertekenen. 'Hij wilde het document niet ondertekenen vóór de deadline.'

'Inmiddels is die deadline verplaatst naar 18 augustus met een uiterste deadline op 31 augustus. Zo blijft er ruimte om te onderhandelen en compromissen te sluiten', vervolgt Medland. Momenteel proberen Liberty Media, de FIA en Mercedes tot een overeenkomst te komen.

FIA zet druk op Mercedes

Medland suggereert dat Mercedes op meerdere fronten onder het vergrootglas ligt: 'Terwijl Mercedes mogelijk haar voordeel verliest op zaterdag, staat het team ook nog eens onder druk door de illegaal bevonden ontwikkeling van de Racing Point-remkoeling.'

Het perfecte moment voor het motorsportorgaan om de druk op de huidige wereldkampioenen eens flink op te voeren, denkt de Brit: 'Terug naar de FIA, die gesuggereerd heeft dat verschillende motorstanden verboden gaan worden, iets dat Mercedes serieus pijn kan doen. Wat zei ik nou over onderhandelen en compromissen sluiten?' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws