Hoe laat is de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje? Formule 1

Hoe laat is de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje?

Door Harry Verolme 15 augustus 2020 | 09:10


De Grand Prix van Spanje staat dit weekend op het programma. Maar voordat de race van zondag van start gaat, zal op zaterdag eerst de kwalificatie worden gehouden. Zal Mercedes op het Circuit de Barcelona-Catalunya zijn dominantie weten te behouden, of plaatst een andere coureur zijn bolide op poleposition?

Die vraag zal spoedig beantwoord worden, want de kwalificatie staat gepland voor zaterdag 15:00 uur Nederlandse tijd. De sessie duurt, als alles zonder problemen verloopt, tot 16:00 uur. Voordat de Formule 1-coureurs de kans krijgen om hun auto op een zo goed mogelijke uitgangspositie te krijgen voor de wedstrijd, mogen zij 's ochtends nog een uur lang oefenen in de derde vrije training. Deze sessie begint om 12:00 uur Nederlandse tijd.

Welke teams zullen verrassen in Barcelona?

In de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van Spanje is naar voren gekomen dat de onderlinge verhoudingen tussen de teams iets zijn veranderd. Het F1-team van Haas, bijvoorbeeld, oogt in Spanje voor het eerst dit seizoen behoorlijk sterk. Romain Grosjean kwam in VT2 tot een vijfde tijd, achter Daniel Ricciardo in zijn Renault. Vanwege de minuscule verschillen tussen de teams in het middenveld, zullen er mogelijk wat verrassingen komen in de kwalificatie.

Het weer lijkt dit Grand Prix-weekend voor weinig onrust te zullen zorgen. Volgens de voorspellingen zullen de temperaturen gedurende het weekend rond de 28 graden liggen. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws