Ricciardo hoopvol na P4 in training GP Spanje: 'Willen dit momentum vasthouden' Formule 1

Ricciardo hoopvol na P4 in training GP Spanje: 'Willen dit momentum vasthouden'

Door Harry Verolme 14 augustus 2020 | 18:13


De welbekende glimlach van Daniel Ricciardo was vanmiddag weer te zien in de paddock van het Circuit de Barcelona-Catalunya. Na een sterke prestatie – vierde – in de tweede vrije training mag de Australiër voorzichtig hopen op een goed resultaat in de Grand Prix van aanstaande zondag.

De voormalig teamgenoot van Max Verstappen was zeer te spreken over zijn prestatie op vrijdag. 'Het was een degelijke dag voor het team, met name in de middag ging het goed. We zaten er wederom sterk bij: vorige week waren we derde op Silverstone, nu zijn we vierde. Dat momentum willen we vasthouden', vertelt Ricciardo over de 'one-lap speed' van de Renault.

Positief voor Renault is dat de R.S.20 ook mee lijkt te kunnen komen bij de longruns. 'Daar lijken we ook competitief. Maar het listige op dit circuit is de hitte. We hebben hier al heel lang niet gereden met zulke warmte, het is heel anders dan tijdens de wintertests. Maar gelukkig lijken we er redelijk mee om te kunnen gaan', observeert Ricciardo.

Ocon heeft moeite snelheid te vinden

Terwijl Ricciardo een sterke vrijdag kende, ging het met teamgenoot Esteban Ocon aanzienlijk minder goed, die vijf plaatsen lager stond. De Fransman probeert dit zelf niet te ontkennen. 'Het was geen eenvoudige dag. Maar hoe dan ook zullen we hard werken om een oplossing te vinden. De warmte maakt het echter niet makkelijk om progressie te boeken. Het doel is om meer consistentie te vinden en het gedrag van de auto te begrijpen', vertelt Ocon.

De Renault-coureur kan vooralsnog niet goed uit de voeten met de R.S.20. 'Het was weer een uitdaging om ermee te rijden – de achterkant is nog altijd behoorlijk instabiel. We hebben de problemen van Silverstone nog niet op kunnen lossen', aldus Ocon, die aangeeft dat niet alles kommer en kwel is. 'We weten dankzij Daniel in ieder geval dat de snelheid er is. We moeten er nu voor zorgen dat we het uit de auto kunnen halen.' (Foto: Renault F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws