Norris niet blij: 'Harde banden zijn rotzooi' Formule 1

Norris niet blij: 'Harde banden zijn rotzooi'

Door Gino Haverkamp 14 augustus 2020 | 18:20


Bij McLaren gaat nog lang niet alles naar wens op de vrijdagtrainingen van de Grand Prix van Spanje. Carlos Sainz heeft nog altijd problemen met zijn auto, ondanks een nieuw chassis, terwijl Lando Norris klaagt over de hardste band.

'Rotzooi', zo noemt Norris de hardste van de drie banden dit weekend. 'Ik heb het gevoel op regenbanden meer grip te hebben dan op deze banden', zegt hij tegen Sky Sports. Hij denkt dat coureurs van andere teams er net zo over denken. 'De balans is prima op de softs en de mediums, maar wanneer je naar de harde banden overstapt is het vreselijk.'

Toch spreekt de jonge Brit van een prima vrijdag, al valt er genoeg te verbeteren. Het circuit van Barcelona is een krap, waardoor inhalen lastig is. Derhalve mikt Norris op een goede kwalificatie, zodat hij zo ver mogelijk start. Q3 halen wordt moeilijk denkt hij. 'Maar we hebben een goede kans', besluit hij.

Sainz niet blij met chassis

Donderdag werd het chassis van thuisrijder Sainz vervangen vanwege de hoge temperaturen waar zijn MCL35 moeite mee had. Dat loste echter niet alle problemen op, zo bleek vrijdag. 'We zien nog steeds verschillen tussen de twee auto's, zegt de Spanjaard. Zijn bolide heeft bijvoorbeeld meer koeling nodig dan die van Norris. 'En dat kost een hoop tijd over één ronde. We hebben van alles verwisseld en de mogelijkheden beginnen een beetje op te raken', besluit hij kritisch. (foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws