Honda hoopt in Spanje Mercedes aan te kunnen: 'Dat wordt de uitdaging!' Formule 1

Honda hoopt in Spanje Mercedes aan te kunnen: 'Dat wordt de uitdaging!'

Door Harry Verolme 14 augustus 2020 | 18:43


Toyoharu Tanabe was in de wolken dat Honda op Silverstone de hegemonie van Mercedes wist te doorbreken. Maar tegelijkertijd wil de Japanner nog niet te veel op de zaken vooruitlopen. In Spanje rest Red Bull Racing namelijk opnieuw de uitdaging om de regerend wereldkampioen van de zege te houden.

'We hadden inderdaad een goede race op Silverstone', blikt de technisch directeur van Honda terug op de overwinning van Max Verstappen. 'Maar Mercedes is haar snelheid niet zomaar verloren, dus hoe ga je op een ander circuit het gevecht met ze aan? Dat wordt dit weekend de uitdaging', stelt Tanabe in een interview met AS Web.

De Spaanse hitte kan mogelijk net als in Groot-Brittannië funest worden voor Mercedes, maar Tanabe wil er niet vanuit gaan dat de Duitse renstal opnieuw minder zal presteren. 'We hebben namelijk met een ander soort warmte te maken in Spanje. En Mercedes zal altijd proberen om zo goed mogelijk voor te bereiden op zulke omstandigheden. Aan de andere kant zal ik maximale support geven om de Honda-motor zo goed mogelijk te laten presteren', geeft de technisch directeur aan.

'Kwalificatiemodus zal voorlopig niet verdwijnen'

In aanloop naar de Grand Prix van Spanje is naar buiten gekomen dat de illustere kwalificatie-motorstand van Mercedes, de zogeheten 'party mode', dit jaar nog zal moeten verdwijnen van de krachtbronnen. Maar daarover heeft Tanabe zelf concreet nog niets vernomen. 'Ik ben op de hoogte van de geruchten, maar de Power Unit Working Group – die alle zaken omtrent Formule 1-motoren bespreekt – heeft het daarover nog niet gehad', besluit Tanabe. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws