Mercedes waakzaam voor Verstappen: 'Hij zal dichtbij zitten in de race' Formule 1

Mercedes waakzaam voor Verstappen: 'Hij zal dichtbij zitten in de race'

Door Harry Verolme 14 augustus 2020 | 19:18


James Allison verwacht wederom een raceweekend waarin Max Verstappen het vuur aan de schenen van de Mercedes-coureurs zal leggen. Dit vertelt de technisch directeur van Mercedes na afloop van de vrije trainingen.

'Qua snelheid zitten we goed wat betreft de pace over één ronde', begint de Britse ingenieur, die Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zich ongeveer een seconde los zag rijden van de Red Bull Racing-coureur. Wel houdt Allison een slag om de arm. 'Als we kijken naar de longruns, dan zien we dat het erg dicht bij elkaar zit dankzij Verstappen. We verwachten in de race veel tegenstand van hem. Hij zal het ons lastig maken. Dat gezegd hebbende: de banden hebben we in ieder geval beter onder controle dan vorige week, dat geeft hoop.'

Mercedes heeft keihard gewerkt om de bandenproblemen die zich voordoen bij hoge temperaturen onder de knie te krijgen. 'We waren behoorlijk aangeslagen na een mager optreden op Silverstone', bekent Allison. 'Daarom hebben we de afgelopen week in de fabriek proberen uit te vinden waarom onze auto's zo slecht met de banden omgingen. Daar was ons trainingsprogramma vandaag op gericht. We willen immers niet nog eens door de mand vallen. Het doel is om iedere bandencompound goed te kunnen managen bij warm weer', besluit de Brit. (Foto: Mercedes AMG F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws