Mercedes in Spanje snelste over één ronde, Red Bull enige concurrent in race Formule 1

Mercedes in Spanje snelste over één ronde, Red Bull enige concurrent in race

Door Harry Verolme 14 augustus 2020 | 21:26


Het Formule 1-team van Mercedes lijkt ook dit Grand Prix-weekend iedereen weer tuk te hebben als het gaat om snelheid over één ronde. Maar starten vanaf de eerste rij is geen garantie voor een overwinning. Dat Red Bull Racing in Spanje heel goed mee kan komen, zal de Duitse renstal dan ook zorgen baren.

Mercedes lijkt hard op weg om de kwalificatie op het Circuit de Barcelona-Catalunya te domineren. Het team uit Brackley heeft in de eerste vrije trainingen voor de Grand Prix van zondag namelijk laten zien dat het met de snelheid over één ronde wel snor zit. Uit een analyse door de officiële website van de Formule 1 blijkt dat Mercedes met haar snelste ronde liefst een seconde los is van Red Bull.

Het fabrieksteam van de Duitse autofabrikant heeft de perfecte auto voor de kwalificatie. Vanwege een enorme hoeveelheid neerwaartse druk, het innovatieve DAS-systeem en een bijzonder krachtige hybride motor kan Mercedes een gigantisch gat slaan met de concurrentie. Hoofdingenieur Andrew Shovlin bevestigde dit in Spanje: 'Onze snelheid over één ronde is veelbelovend. Dit hebben we mede te danken aan het feit dat we de zachte band goed aan de praat krijgen'.

Wederom bijzonder krap middenveld in Spanje

In Spanje is Mercedes dus de favoriete voor poleposition en houdt het Red Bull op een seconde achter zich, maar de strijd om plaats drie is zo mogelijk heviger dan ooit dit seizoen. Drie teams draaien namelijk nagenoeg dezelfde tijden. Racing Point, Renault en Ferrari volgen ieder op 1,2 seconden van Mercedes. Daarachter weer proberen McLaren en AlphaTauri de aansluiting te vinden op anderhalve seconde.

De restjes zullen worden verdeeld onder Haas, Williams en Alfa Romeo, die in diezelfde volgorde de ranglijst opvullen. De Amerikaanse renstal geeft 1,9 seconden toe op Mercedes. Williams is 2,2 seconden langzamer, Alfa Romeo is de hekkensluiter met 2,5 seconde achterstand.

Red Bull op de hielen van Mercedes in de race

Qua race pace blijkt uit de analyse dat Red Bull een kleine achterstand heeft op Mercedes. Verstappen is op de mediumband zelfs de snelste van iedereen. De Oostenrijkse renstal geeft volgens het medium 0,2 seconde per ronde toe op zijn grootste rivaal. Daarmee zit het op de hielen van Mercedes. Red Bull is tevens de enige die het kan opnemen tegen de formatie uit Brackley, aangezien Ferrari (op plaats drie) al 0,9 seconde toegeeft op Mercedes.

Ferrari heeft op zijn beurt wel veel tegenstand van de overige teams in het middenveld. Racing Point zit het dichtst bij de Scuderia in de buurt. Het team uit Silverstone volgt op één tiende van Ferrari. Renault is drie tienden langzamer dan Ferrari, terwijl McLaren en AlphaTauri beide volgen op vier tienden. Haas geeft een halve seconde toe. Alfa Romeo is 0,8 seconde langzamer dan Ferrari, terwijl Williams als enige team meer dan een seconde achter de Italiaanse renstal staat. (Foto: Mercedes AMG F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws