Wolff vreest niet voor verdwijnen 'party mode': 'Dan hebben we meer vermogen in de race' Formule 1

Wolff vreest niet voor verdwijnen 'party mode': 'Dan hebben we meer vermogen in de race'

Door Harry Verolme 14 augustus 2020 | 23:25


In aanloop naar de Grand Prix van Spanje is duidelijk geworden dat de illustere 'party mode' voor in de kwalificatie uit de Formule 1 zal verdwijnen. De FIA wil hiermee proberen het snelheidsvoordeel van Mercedes terug te dringen, om de verschillen te verkleinen. Toto Wolff heeft hier echter geen probleem mee.

Dit geeft de teambaas van Mercedes aan voor de camera van Ziggo Sport. 'De partymodus is een beetje een mythe', beweert de Oostenrijker. 'Iedereen denkt dat Mercedes een unieke stand heeft voor de motor die alleen in de kwalificatie werkt, maar we kunnen het ook in de race gebruiken', legt Wolff uit.

'Als het doel van de regels aanpassen is dat de motor zowel in de kwalificatie als in de race hetzelfde is, dan zijn wij akkoord. Kom maar op! We houden van een uitdaging. Als we de motor moeten terugschroeven voor de kwalificatie, dan hebben we zelfs meer vermogen in de race', voorspelt Wolff.

Ferrari en Renault ook blij met verdwijnen partymodus

Cyril Abiteboul van Renault vindt het eveneens een goed idee van de FIA. 'Wij vinden het lastig om er een oordeel over te vellen. Renault heeft bijvoorbeeld een kwalificatiemodus, maar is die beter dan die van Honda of Ferrari? Hij is waarschijnlijk wat minder sterk dan die van Mercedes, maar dat is lastig te beoordelen. Maar het is belangrijk dat we de FIA vertrouwen in de besluitvorming. Het belangrijkste is dat de motor van ieder team voldoet aan de regels. In ieder geval steunt Renault de beslissing om dit te veranderen.'

Mattia Binotto van Ferrari begrijpt dat er gedurende het jaar meer en meer met de krachtbron voor F1-auto's is te doen. 'De reden waarom de FIA met nieuwe richtlijnen voor de motoren komt, geeft aan hoe gecompliceerd de regels momenteel zijn. De FIA probeert de regels simpelweg verder te verduidelijken, om aan te geven wat wel en wat niet mag', aldus de Italiaan.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws