Tanabe: 'Ik vond eindelijk de goede weg, maar het werkte niet met de RB16' Formule 1

Tanabe: 'Ik vond eindelijk de goede weg, maar het werkte niet met de RB16'

Door Marnik Kok 15 augustus 2020 | 08:49


Toyoharu Tanabe is hard op zoek naar verbetering bij Honda. De topman van de Japanse motorfabrikant leek verbetering te vinden op de vrijdag, maar die pasten niet gelijk bij de RB16 van Red Bull Racing.

'In de eerste vrije training vond ik eindelijk de goede weg naar verbetering', verklaart Tanabe aan het Japanse AutoSport. De instellingen kwamen echter niet helemaal overeen met het design van de RB16: 'Het werkte niet bij de auto, dus ik heb tijdens de tweede training wat andere dingen geprobeerd.'

De nieuwe instellingen lijken potentie te hebben, maar de mannen van Honda moeten zich nog buigen over de data. 'Ik kijk op vrijdagavond naar de gegevens, dan kan ik nog nadenken wat we eventueel kunnen doen', zegt de Japanner.

Verstappen: 'Heb Mercedessen nog niet bereikt'

Ondertussen is Max Verstappen met de Honda-krachtbron op jacht naar de Mercedessen van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. 'Ik heb ze nog niet bereikt, maar in de longruns ziet het er goed uit. Ik kijk uit naar de race', verklaart de Nederlander volgens het Japanse autosportmedium. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws