Hamilton snelste en Verstappen derde bij bizar einde derde vrije training Spanje Formule 1

Hamilton snelste en Verstappen derde bij bizar einde derde vrije training Spanje

Door Joris Verwijst 15 augustus 2020 | 13:04


De derde vrije training voor de Grand Prix van Spanje zit erop. De snelste tijd werd geklokt door Lewis Hamilton, waarbij Max Verstappen de derde tijd wist te rijden. De meeste aandacht ging echter uit naar de bizarre crash in de slotminuten van de oefensessie. 

In het warme Barcelona lieten de coureurs lang op zich wachten, maar daarna werd het al snel een boeiende oefensessie. De top-drie hield zich lange tijd afzijdig, maar het geweld barstte echt los toen Hamilton en Valtteri Bottas zich ermee gingen bemoeien. De Mercedes-coureurs reden moeiteloos naar de snelste tijden, maar ook Verstappen kon goed volgen. 

In eerste instantie bleek de Nederlander iets meer dan een halve seconde langzamer dan de snelste Mercedes, maar later werd dat slechts 0,189 seconden. De coureurs doken weer naar binnen en maakten zich klaar voor de kwalificatiesimulaties. De Mercedessen waren daarin goed op weg, maar de sessie werd bruut beëindigd door Kevin Magnussen en Esteban Ocon. 

De twee kregen het op de baan met elkaar aan de stok en veroorzaakten een bizarre rode vlag. Magnussen leek Ocon te brake-testen en ging vol in de ankers. Daardoor moest Ocon uitwijken en eindigde hij in de muur. Beelden van het incident zie je hier. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Uitslag derde vrije training Spaanse Grand Prix

Live

Laden ..
Klik hier om de laatste updates te ontvangen!

RODE VLAG

Einde van de sessie! Kevin Magnussen en Esteban Ocon raken elkaar en crashen. De sessie wordt afgevlagd en zit er daarmee op. 

Kwalificatieruns

Traditiegetrouw sluiten de coureurs deze derde vrije training af met een kwalificatiesimulatie. De echte toptijden gaan vermoedelijk dus nog komen. 

Overzicht halverwege

Verstappen verbetert tijd

Verstappen rijdt opnieuw een snelle ronde, dit keer op slechts 0,189 seconden van Bottas. De Nederlander is zo'n 0,08 seconden langzamer dan Hamilton. 

Derde tijd Verstappen

Verstappen rijdt in zijn eerste getimede rondje naar de derde plek, achter de twee Mercedessen. Hij klokt 1:18,487

Mercedes aan kop

En daar laten de Mercedessen zich opnieuw gelden. Bottas klokt de snelste tijd, met 1:17,971. Hamilton is 0,353 seconde langzamer. 

Veel snelle tijden

De tijden volgen elkaar nu snel op, met inmiddels tien coureurs die een tijd hebben neergezet. Verstappen heeft zich nog niet laten zien, Leclerc is met 1:18,950 de snelste vooralsnog. 

AlfaRomeo's in actie

Naast Norris hebben we nu ook Räikkönen en Giovinazzi in actie gezien. De Fin is de snelste vooralsnog, met 1:19,521. Norris is één tiende van een seconde langzamer, Giovinazzi zit daar bijna acht tienden achter. 

Norris zet eerste tijd neer

De eerste getimede ronde komt op naam van Lando Norris. Hij klokt een tijd van 1:19,620. 

Rust op de baan

Het is nog even afwachten totdat we de eerste coureurs op de baan zien. 

Pitlane open

De pitlane is open en dat betekent dat de derde vrije training officieel van start is gegaan. 

Warmte

De temperatuur in Barcelona stijgt. De buitentemperatuur is zo'n dertig graden, het asfalt is nu zo'n 45 graden. 

Welkom!

Goedemorgen! Over een klein uurtje begint op het Circuit de Catalunya de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Spanje. In dit liveblog houden we je op de hoogte van alle gebeurtenissen aldaar. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws