Hamilton voelt druk van Verstappen: 'Dit gaat een hele spannende race worden' Formule 1

Hamilton voelt druk van Verstappen: 'Dit gaat een hele spannende race worden'

Door Marnik Kok 15 augustus 2020 | 09:16


Lewis Hamilton merkt op dat Red Bull Racing en Max Verstappen gevaarlijk dichtbij komen in Spanje. Hij verwacht dan ook een spannende race op Barcelona-Catalunya, waar de Oostenrijkse renstal het voortouw kan nemen om de strategie te bepalen.

'Ik weet niet hoe lang we de banden kunnen sparen ten opzichte van Red Bull', verklaart de zesvoudig wereldkampioen bij Marca. Het team van Verstappen kan het initiatief krijgen: 'Dát zal bepalen of het dit weekend een race wordt met één of twee pitstops', analyseert hij.

De Nederlander, die vorige week de Mercedessen kon aftroeven op Silverstone, zal wederom dicht bij zijn: 'Bij de longruns tijdens de trainingen leek Red Bull heel dicht bij. Ik denk dat het een hele spannende race gaat worden', voorspelt Hamilton.

Bottas: 'In ieder geval hebben we geen blaarvorming'

Ook Valtteri Bottas is gematigd enthousiast. 'We hebben in ieder geval geen blaarvorming zoals vorige week. De banden slijten wel eerder op dit hobbelige circuit, en ik denk niet dat dat goed voor ons is. Er zullen nog veel leerpunten zijn', weet de Mercedes-coureur. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws