Verstappen verklaart succes met bandenmanagement: 'Kwestie van netjes rijden' Formule 1

Verstappen verklaart succes met bandenmanagement: 'Kwestie van netjes rijden'

Door Marnik Kok 15 augustus 2020 | 10:39


Max Verstappen doet een boekje open over zijn bandenbesparing. De Nederlander kon de Grand Prix van het Zeventigjarig bestaan winnen door zuinig om te gaan met de Pirellibanden, en legt bij Ziggo Sport uit hoe hij dit doet.

'Het is een kwestie van echt kijken naar de banden, netjes rijden en je gevoel volgen', verklaart Verstappen. Red Bull Racing ondersteunt met de afstellingen: 'We kunnen kissen voor meer of minder agressiviteit van de ophanging. Ook kunnen we spelen met de rijhoogte achter, die is bij ons sowieso anders dan bij Mercedes.'

Verder is het vooral een kwestie van opletten wanneer je het gas intrapt. 'Daar moet je de juiste balans in zien te vinden. Je belast de banden het liefst op plaatsen waar ze normaal minder te verduren krijgen, zodat je dat kan compenseren met stukken die kritiek zijn', weet de Nederlander.

Kansen voor Red Bull en Verstappen bij Spaanse GP

De verschillen tussen Red Bull en Mercedes geeft wederom kansen voor Verstappen. De Duitse concurrent kan de banden nog niet goed managen, en zal hier bij het warme weer in Barcelona nog extra veel last van hebben. 'Bij ons werkt het heel goed, bij Mercedes nog niet', weet Verstappen. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws