Update | Weerbericht Spanje: Bloedhete race verwacht Formule 1

Update | Weerbericht Spanje: Bloedhete race verwacht

Door Gino Haverkamp 16 augustus 2020 | 11:10


Het tweede blok van drie races in de Formule 1 wordt dit weekend afgesloten met de Grand Prix van Spanje. De eerste twee vrije trainingen zijn verreden en dat gebeurde in kurkdroge omstandigheden, waarbij de baantemperatuur opliep tot zo'n vijftig graden. Maar wat zijn de verwachtingen voor de rest van het weekend? 

Een blik op de voorspellingen voor de komende 48 uur leert ons dat de kans op regen vrijwel nihil is. Daarbij komt ook nog eens dat de temperaturen zaterdag en zondag richting het tropische gaan. Zaterdag wordt er een maximumtemperatuur van 29 graden Celsius verwacht, zondag wordt het maximaal 28 graden Celsius. 

Kwalificeren in de brandende zon

Daarmee lijken de omstandigheden veel op die van vorige week, toen er eveneens onder zeer zonnige omstandigheden werd geracet op Silverstone. Ook dit weekend blijft de hitte hangen, want 's nachts koelt het niet verder af dan 23 graden Celsius. De warme omstandigheden zijn over het algemeen in het voordeel van Red Bull. 

Vorige week werd duidelijk dat de banden onder de RB16 een stuk minder snel slijten dan bij bijvoorbeeld Mercedes. Daarnaast is het voor de Mercedes-motor niet optimaal als het erg warm is, want dan komt men in de problemen met de koeling van de motor. Overigens is het wel belangrijk om te vermelden dat de banden dit weekend weer een compound harder zijn en sowieso minder snel zullen slijten. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Update 11.10u (16/08) | Weerbericht Spanje: Bloedhete race verwacht

Het warme Spaanse weer dit weekend zet zich ook op de zondag door: het wordt erg heet tijdens de Grand Prix van Spanje, zo luidt de verwachting

Het was het gehele weekend al erg warm op het Circuit de Barcelona-Catalunya en dat is op de zondag niet anders. Rond de start van de race is het zo'n 28 graden, terwijl de gevoelstemperatuur zo'n 31 graden is. Regen valt er niet, zo wordt voorspeld. De warme omstandigheden kunnen gunstig zijn voor Max Verstappen, daar waar de RB16 zuiniger lijkt op banden dan de concurrenten van Mercedes. Onder warme omstandigheden slijt het rubber sneller. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws