Jos blikt terug met Max: 'Na een paar rondes reed hij die hele kart uit elkaar' Formule 1

Jos blikt terug met Max: 'Na een paar rondes reed hij die hele kart uit elkaar'

Door Marnik Kok 15 augustus 2020 | 14:30


Jos en Max Verstappen blikken terug naar het begin van Max zijn racecarrière: toen de Nederlander op vierjarige leeftijd voor het eerst een kart instapte, ging hij zó snel dat de kart praktisch uit elkaar vloog.

Vader Jos had een kleine kart meegenomen voor de jonge Max, maar de Red Bull-coureur steeg al snel boven zijn materiaal uit: 'Ik weet het nog als gisteren. Al na een aantal rondjes reed hij het hele circuit vol gas', openbaart Jos bij de Talking Bulls-podcast.

Dat bleek niet heel goed voor de kart te zijn. 'Daarna, door al die vibraties, reed hij die hele kart uit elkaar', vertelt Jos, die maar gelijk een betere kart kocht voor zijn zoon. 'We hebben uiteindelijk maar een dagje in die kart geracet.'

Verstappen: 'Ik was gelijk succesvol'

Aan Max werd gevraagd hoe lang het duurde voordat hij succesvol werd in de autosport. 'Bij mijn eerste race. Gelijk', verklaart hij over zichzelf. Jos vult aan: 'Max was zeven en de rest van de junioren waren allemaal negen of tien. Daar kon hij gewoon bij meedoen.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws