Pirelli voorspelt 'interessante' race in Spanje: 'Reken op tweestoppers' Formule 1

Pirelli voorspelt 'interessante' race in Spanje: 'Reken op tweestoppers'

Door Harry Verolme 15 augustus 2020 | 18:11


Pirelli verwacht dat de Grand Prix van Spanje wel eens een spannende race kan worden. De bandenleverancier van de Formule 1 denkt dat een aantal factoren voor flink wat spektakel in de race zullen zorgen.

Dit vertelt topman Mario Isola na afloop van de kwalificatie op zaterdag. 'Het is een verrassing dat alle coureurs vandaag concentreerden op de zachte band, maar vanwege de minuscule verschillen tussen de teams is het ook wel logisch dat niemand een risico wilde nemen. Dit betekent dat we vrij zeker een groot aantal tweestoppers mogen verwachten tijdens de race', stelt Isola.

Dit heeft vooral te maken met het feit dat niet alle bandencompounds snel zijn op het Circuit de Barcelona-Catalunya. 'Het is onwaarschijnlijk dat we de harde band zullen zien, daarvoor is het verschil met de mediums te groot', legt Isola uit. 'De sleutel tot een goede race is het managen van de slijtage. Vanwege de warmte zal dit voor de coureurs een grote uitdaging worden. Maar wie lager start, kan zeker proberen om een alternatieve strategie uit te voeren', besluit de Italiaan. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws