Mercedes voorzichtig over zegekansen: 'In de race gaan we gelijk op met Verstappen' Formule 1

Mercedes voorzichtig over zegekansen: 'In de race gaan we gelijk op met Verstappen'

Door Harry Verolme 15 augustus 2020 | 19:15


Het Formule 1-team van Mercedes heeft de beste uitgangspositie voor een goed resultaat in Spanje. Toch wordt er intern nog niet gejuicht. Zeker na het debacle in Groot-Brittannië gaat de vlag pas uit bij de Duitse renstal als een van haar coureurs de race heeft gewonnen.

Dit vertelt hoofdingenieur Andrew Shovlin na afloop van de kwalificatie, waarin Lewis Hamilton en Valtteri Bottas de eerste startij toe-eigenden. 'De coureurs hebben met hun front-row lockout een prachtresultaat geleverd voor het team. Maar hoe fijn het ook is om de race van kop te mogen beginnen, hebben we afgelopen weekend weer gezien dat het niet uitmaakt waar je begint – het gaat erom waar je eindigt', begint de ingenieur.

'Dat is immers wanneer de punten worden uitgedeeld', vervolgt Shovlin. Net als op Silverstone is het ook in Spanje zeer warm. De temperaturen liggen dit weekend rond de dertig graden. 'Uit de data blijkt dat we in de race ongeveer gelijk op zullen gaan met Max (Verstappen, red.). Het wordt lastig om de temperatuur van de banden te managen. Het circuit is rond de 50 graden heet! Het wordt een lange, hete race. We zetten alles op alles voor een zo goed mogelijk resultaat.' (Foto: Mercedes AMG F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws