Formule 1 bevestigt volledige 2020-kalender: vier Grands Prix toegevoegd Formule 1

Formule 1 bevestigt volledige 2020-kalender: vier Grands Prix toegevoegd

Door Marnik Kok 25 augustus 2020 | 11:24


De Formule 1 heeft zojuist de laatste vier races van de 2020-kalender bevestigd. De Grand Prix van Turkije zal terugkeren, om vervolgens af te reizen naar Bahrein International Circuit voor een dubbele Grand Prix. Het seizoen wordt hierna traditiegetrouw afgesloten in Abu Dhabi. 

De Turkse Grand Prix zal verreden worden op het door menig coureur en F1-prominent geliefde Istanbul Park. Op 15 november zal de Turkse GP verreden worden, om vervolgens door te reizen naar Bahrein: hier zullen twee races plaatsvinden op 29 november en 6 december.

De races in Bahrein zullen naar verluidt van elkaar verschillen: de eerste race zal de bekende lay-out hebben, terwijl er de tweede race gekozen kan worden voor een andere samenstelling van het circuit: de buitenkant wordt dan gebruikt waardoor het een soort ovale baan wordt.

Seizoensafsluiter op Yas Marina Circuit

Traditiegetrouw zal het Formule 1-seizoen weer worden afgesloten op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi. De laatste race van 2020 wordt hier verreden op 13 december. Hiermee zet de organisatie achter de F1 een knappe prestatie neer: ondanks het coronavirus wisten zij zeventien races te organiseren en daarmee een waardig 2020-kampioenschap te creëren. De volledige 2020-kalender vind je hier. (Foto: WikiMedia)

Volledige 2020-kalender Formule 1


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws