Update II | Ook Brawn reageert op 'bijna ovale' Bahrein Formule 1

Update II | Ook Brawn reageert op 'bijna ovale' Bahrein

Door Marnik Kok 28 augustus 2020 | 17:35


De Formule 1 heeft zojuist bevestigd dat de tweede race in Bahrein plaats zal vinden op de zogenoemde 'outer circuit', de bijna ovale baan met hoge snelheden en weinig bochten. Het motorvermogen zal flink worden getest op het circuit: PK's zullen hier ontzettend van belang zijn.

Na de aankondiging van de Grands Prix van Turkije, Bahrein en Abu Dhabi werd er al flink gespeculeerd over de bijna ovale baan van Bahrein. Het weekend na de 'normale' Grand Prix met het vertrouwde circuit is het tijd voor het nieuwste circuit op de kalender. De race zal de snelste rondes van de kalender hebben: minder dan 55 seconden per rondje.

De Grand Prix van Sakhir, zoals de race officieel heet, zal verreden worden in het weekend van 4 tot 6 december. Een week later is alweer de seizoensafsluiter, traditiegetrouw in Abu Dhabi. Het 2020-seizoen telt in totaal 17 races door harde inzet van de Formule 1.

Bevestiging Formule 1 op outer layout en ronde over circuit

Update 28/08 (14.55u) | Horner reageert op tweede layout Bahrein

Christian Horner heeft heel kortaf gereageerd op het nieuws dat er in Bahrein met een tweede layout gewerkt gaat worden. Het klinkt niet alsof de Brit bijzonder tevreden is met de beslissing.

Het buitenste circuit van Bahrain International Circuit zal gebruikt worden gedurende het tweede weekend in Bahrein. Daarmee voegt de Formule 1 een wedstrijd aan de kalender toe waar motorvermogen een enorme rol speelt.

'Dat zal vast spannend worden', liet Horner weten tegenover Kronen Zeitung. Verder had de Red Bull Racing-teambaas er weinig over te zeggen. Dit zou ook kunnen komen omdat het juist Mercedes is dat qua motorvermogen het voordeel heeft in 2020 en deze beslissing niet per se in het voordeel van de Oostenrijkers is.

Update II 17.30u (28/08) | Ook Brawn reageert op 'bijna ovale' Bahrein

Ross Brawn is trots op het aankondigen van het 'bijna ovale' tweede circuit van Bahrein, die dit jaar op de Formule 1-kalender zal staan. De sportief directeur van de koningsklasse van de autosport wil er een groot spektakel neerzetten.

'We voelden aan dat dit circuit een grote kans heeft in de sport', verklaarde Brawn aan Autosport. Het zou volgens hem veel makkelijker zijn om te blijven plakken bij de originele lay-out. 'We kwamen tot de conclusie dat de buitenkant van het circuit een mix heeft van snelheid, snelle rondetijden en een groter verschil van het normale circuit van Bahrein, waardoor de coureurs weer voor een uitdaging komen te staan.'

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

johnnybgood
28 Aug 2020 om 16:40

dat lijkt me niet,zowel fia als liberty zijn gebaat bij spannende races,dan ga je niet mercedes in de kaart spelen....

wg
28 Aug 2020 om 13:27

Blijkbaar willen de FIA en Liberty heel graag dat Mercedes en Hamilton het kampioenschap weer winnen.

Waarom niet een layout die een stuk interessanter is? Dat i swat het publiek wil.

Mvg, Wim

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws