Slechts drie dagen wintertests, drie circuits kanshebber om te hosten Formule 1

Slechts drie dagen wintertests, drie circuits kanshebber om te hosten

Door Marnik Kok 01 september 2020 | 13:41


Het doorgaans betrouwbare Auto, Motor und Sport meldt dat er slechts drie testdagen zullen zijn voorafgaande het 2021-seizoen. Ook is het nog onzeker of de wintertests gehouden zullen worden op het vertrouwde Circuit de Barcelona-Catalunya

Het sportmedium weet dat er nog drie circuits in de race zijn om de testdagen te mogen hosten. De FIA wilde in eerste instantie de tests schrappen om zo kosten te besparen, maar McLaren was hier naar verluidt op tegen. De Britse renstal stapt over naar van Renault naar de Mercedes-krachtbron en zal deze graag even willen testen.

Elke bolide wordt ook lichtelijk aangepast met betrekking tot de downforce: de neerwaartse druk zal zo'n tien procent verminderen ten opzichte van het huidige seizoen, om zo minder ballast te leggen op de Pirelli-banden die het nu al zwaar hebben. 

Bahrein mogelijk opvolger van Barcelona-Catalunya

Naast Barcelona-Catalunya zijn ook Bahrein en Jerez kanshebber om de testdagen te hosten voor 2021. Toch wordt Bahrein lastig: de afstand tot de fabrieken betekent dat nieuwe onderdelen niet snel ingevlogen kunnen worden. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws