F1-coureurs kritisch over Grand Prix Sakhir: 'Zijn het er niet mee eens' Formule 1

F1-coureurs kritisch over Grand Prix Sakhir: 'Zijn het er niet mee eens'

Door Maurits Kappetijn 06 september 2020 | 10:35


Voor de tweede Grand Prix van Bahrein heeft de Formule 1-organisatie gekozen voor een opvallend circuitontwerp gekozen. In het tweede raceweekend op het Bahrain International Circuit zal de tweede, technische sector veelal overgeslagen worden, wat onder de coureurs voor verbazing zorgt.

De baan voor de Grote Prijs van Sakhir zal vooral bestaan uit 4 lange rechte stukken, met enkele bochten. Romain Grosjean, die zich namens de coureursraad uitspreekt, heeft zijn bedenkingen. 'Ik heb er Sebastian Vettel al over gesproken', aldus de Fransman tegenover Motorsport.com. 'Niet iedereen is blij met de baan, we denken ook niet dat het de beste optie is. We zullen zien of het plan ook echt definitief is, wij zijn het er niet allemaal mee eens.'

Ocon oneens met Grosjean over GP Sakhir

De meningen verschillen, want Esteban Ocon is in tegenstelling tot Grosjean en zijn achterban vrij positief. 'Het is een heel snel circuit, voor mij is dat geweldig. Er zal veel ingehaald kunnen worden, dat vind ik mooi. Er zal veel sprake zijn van slipstreamen tijdens de race, dat is altijd spannend.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

 

Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws