Boordradio's VT2 | Verstappen: 'Deze banden zijn naar de klote..' Formule 1

Boordradio's VT2 | Verstappen: 'Deze banden zijn naar de klote..'

Door Christian Moerman 11 september 2020 | 17:14


Op Circuit Mugello maakten de Formule 1-coureurs ook in de middagsessie op vrijdag veelvuldig gebruik van de boordradio. Max Verstappen had, evenals enkele andere rijders, last van bandenslijtage, meerdere coureurs kenden technische problemen en Kimi Raikkonen werd door Sergio Perez van het circuit getikt.

Verstappen kende een vrij rustige tweede vrije training maar liet in de slotfase toch nog even van zich horen. 'Deze banden zijn naar de klote, niets meer waard', liet hij weten toen het Pirelli-rubber het in de slotfase van de sessie begaf.

Meerdere coureurs hadden hier last van. Zo kon Sebastian Vettel, net zoals in de eerste sessie, in VT2 zijn banden niet op temperatuur krijgen op de warme, Italiaanse middag: 'Oké, een enkele cooldown-ronde is niet voldoende, de banden zijn te warm.'

Coureurs met problemen

Vele coureurs kenden geen vlekkeloze sessie. Het begon bij Romain Grosjean al vroeg in de training: 'Ik vrees dat er iets niet werkt. Ik zie de batterij niet opladen.' De Fransman bracht de rest van de training door in de pitstraat, na ook in VT1 al problemen te kennen.

Esteban Ocon wist weliswaar veel meters te maken, maar vermoedde dat er bij zijn RS20 ook iets mis ging: 'Er kwam wat rook van mijn auto. Zijn de remmen heel?' Er werd door Renault naar gekeken maar werd verder niet opgevolgd. Vermoedelijk zit het bij de Fransman dus wel goed.

'Ik voel clipping', liet Carlos Sainz halverwege VT2 weten. Met clipping doelde Sainz op de batterij die het vermogen niet naar behoren vrijgeeft. Zijn ingenieur gaf vervolgens aan dat McLaren het onderzocht: 'Carlos, we zitten er bovenop.'

Verstappens teamgenoot, Alexander Albon, moest ook ongewenst de pitstraat in. Bij de Thai was het de versnellingsbak die kuren vertoonde: 'Ik ben de synchronisatie van mijn versnellingen verloren..'

Raikkonen en Perez

Raikkonen en Perez kregen het halverwege de sessie met elkaar aan de stok. Terwijl de Fin bocht één instuurde, werd hij geraakt door de Mexicaan, die uit de pitstraat kwam: 'Ik weet niet wat de f*ck er gebeurde maar er kwam een auto uit de pitstraat', meldde de Alfa Romeo-man geërgerd. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws