Update II | Horner: 'Newey volgend jaar absoluut bij het team' Formule 1

Update II | Horner: 'Newey volgend jaar absoluut bij het team'

Door David Boorsma 25 september 2020 | 13:31


Het aanstaande fabrieksteam van Aston Martin (nu nog Racing Point, red.) zet in op de komst van Adrian Newey. Dat melden bronnen aan La Gazzetta dello Sport. Newey wordt gezien als de beste Formule 1-ontwerper ter wereld en staat onder contract bij Red Bull Racing

Newey wordt door Lawrence Stroll, één van de investeerders in het team, gezien als topprioriteit op weg naar overwinningen in de koningsklasse van de autosport. Eerder deze week contracteerde het team al Sebastian Vettel, die na dit seizoen zoals bekend vertrekt bij Ferrari. 

Sinds 2006 is Newey hoofd aerodynamica en staat hij aan het roer bij de ontwerpafdeling van het bedrijf. Onder leiding van Newey wist het team acht wereldtitels te veroveren en Aston Martin hoopt dat Newey dat kunstje kan herhalen bij het fabrieksteam. 

De acht wereldtitels (vier als constructeur en vier voor de coureur) werden behaald met Vettel als coureur bij Red Bull. Nu lonkt dus een nieuwe samenwerking tussen Newey en Vettel. Newey is geen onbekende van Aston Martin. Hij hielp namens Red Bull mee aan de ontwikkeling van de Aston Martin Valkyrie.

Update | Marko ontkent vertrek Newey: 'Hij staat onder contract bij Red Bull'

De geruchten dat Red Bull-hoofdontworper Adrian Newey mogelijk op weg is naar Racing Point, het toekomstige Aston Martin, doen de teamleiding weinig. Na het horen van het nieuws wuift Helmut Marko de informatie weg.

In gesprek met Auto Bild geeft de adviseur van Red Bull aan dat Newey helemaal niet zal vertrekken. 'Het is zeker dat Adrian niet weg zal gaan, want hij staat onder contract bij ons', aldus Marko.

De Oostenrijker heeft zelf wel een vermoeden waardoor de geruchten zijn ontstaan in de Italiaanse media. 'Adrian heeft kortgeleden een zeldzame Aston Martin aan de tand mogen voelen. Hij heeft Lawrence Stroll daarvoor bedankt. Meer niet', besluit Marko.

Update II 13.31u (25/09) | Horner: 'Newey volgend jaar absoluut bij het team'

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner zegt dat Adrian Newey ook volgend jaar bij het team uit Oostenrijk blijft. Er gingen geruchten dat Newey de overstap naar Aston Martin zou maken, wanneer de Engelse autofabrikant volgend seizoen de samenwerking met Red Bull beëindigt.

'Adrian is erg blij bij het team', zegt de Red Bull-teambaas vrijdag tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Russische Grand Prix. 'Hij werkt graag in onze werkomgeving.' Volgens Horner is de ingenieur nog steeds gemotiveerd en zal hij 'volgend jaar absoluut bij het team zijn'. Newey is al sinds 2006 werkzaam voor het Formule 1-team uit Oostenrijk. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

maykl_karmen
14 Sep 2020 om 16:17

Gewoon doen Newey, als je daar de vrijheid krijgt en het is Aston Martin ook nog, dan moet je het gewoon doen, misschien kunnen oude dingen herrijzen.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws