Update II | Daimler niet geïnteresseerd in verkoop van Formule 1-team Formule 1

Update II | Daimler niet geïnteresseerd in verkoop van Formule 1-team

Door Harry Verolme 23 september 2020 | 19:48


Zondagochtend kwam het nieuws naar buiten dat Mercedes naar alle waarschijnlijkheid haar Formule 1-team zal verkopen aan Ineos, een chemisch bedrijf dat momenteel al hoofdsponsor is. Mocht het concern het Formule 1-team overnemen, kan Toto Wolff veel geld in zijn zak steken.

Het is alom bekend dat Wolff naast teambaas van Mercedes AMG F1 Team ook aandeelhouder is. In de racetak van het Duitse autoconcern heeft de Oostenrijker maar liefst dertig procent van de aandelen in handen, waarmee hij ook mede-eigenaar is. Mocht Ineos, dat hulp krijgt van de Britse investeerder Jim Ratcliffe, eigenaar worden van het team, zullen zij Wolff voor een groot bedrag afkopen.

Wolff kan honderden miljoenen opstrijken

Volgens Daily Mail zal Ineos zeventig procent van de aandelen overkopen, waaronder ook de aandelen die Wolff in bezit heeft. Ineos zal zo'n 755 miljoen euro voor de aandelen moeten betalen, wat betekent dat het bedrijf volgens het Britse medium zo'n 320 miljoen euro in zijn zak kan steken. 

Het nieuws is door Mercedes zelf echter nog niet bekend, alhoewel meerdere bronnen nu melding maken van de overname. Mercedes wil zelf niet reageren op geruchten. De renstal van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas zegt pas iets te laten weten als bepaalde zaken dan ook echt officieel bevestigd zijn.

Update 20:15 (13/09) | Wolff stellig over verkoop F1-team: 'Mercedes heeft daar geen interesse in'

Toto Wolff heeft na afloop van de Grand Prix van Toscane laten weten dat Mercedes nul plannen heeft om afstand te nemen van Formule 1-team. De teambaas van de renstal uit Brackley stelt dat er niets gaat veranderen.

'Daimler (het moederbedrijf van Mercedes, red.) heeft geen intentie om het team op te geven. Daarnaast heeft Ineos op zijn beurt geen intentie om een meerderheidsaandeel in het team te nemen. De toekomst is duidelijk, dit blijft het team van Mercedes', vertelt Wolff bij Sky Deutschland.

Gedurende het raceweekend op Mugello kwamen er geruchten naar buiten dat Wolff honderden miljoenen zou cashen dankzij de verkoop van het succesvolle F1-team. Ineos zou 755 miljoen euro betalen om grootaandeelhouder te worden. (Foto: Mercedes AMG F1)

Update 19:49 (23/09) | Daimler niet geïnteresseerd in verkoop van Formule 1-team

Daimler is niet van plan om het Formule 1-team te verkopen aan Ineos. Er waren tijdenlang geruchten over een mogelijke verkoop aan het chemiebedrijf, maar het Duitse autoconcern laat weten geen interesse te hebben in hun kampioenswaardige team.

'We gaan door met het team. En dat wordt ook gewoon een Mercedes team', vertelt een woordvoerder van Daimler aan Speedweek.com. 'We gaan daarnaast ook door met dezelfde mensen. We houden graag Lewis Hamilton, Toto Wolff en Valtteri Bottas ook binnen het team.  We zijn niet van plan om Toto te vervangen of hem een andere rol te geven.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws