Hamilton reageert fel op Formule 1-bericht, maar verwijdert reactie weer Formule 1

Hamilton reageert fel op Formule 1-bericht, maar verwijdert reactie weer

Door Maurits Kappetijn 13 september 2020 | 13:28


Zondagochtend ontstond er veel ophef op sociale media over Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur reageerde op Instagram fel op een bericht van de Formule 1, maar verwijderde die weer snel. Veel mensen kregen zijn bericht toch mee en deelden hun verbazing vervolgens op Twitter.

Op het account van Formula 1 verscheen een foto van de teamfoto van Ferrari, omdat de Italiaanse renstal dit weekend haar duizendste Grand Prix rijdt. De organisatie wilde het team uit Maranello met het bericht eren. 'Grand Prix nummer duizend voor Ferrari', schreef de Formule 1 onder het bericht. Hamilton reageerde direct na het plaatsen van de post onder de foto 'En nog altijd te weinig diversiteit', maar die reactie is inmiddels verwijderd.

Hamilton is de afgelopen jaren veel te horen geweest over globale sociale problematiek, met in het bijzonder racisme en diversiteit. Ook pleitte de Brit meermaals voor meer diversiteit in de Formule 1. Naar aanleiding van de Black Lives Matter-protesten in de VS is Hamilton zich nog actiever gaan inzetten voor diversiteit in de Formule 1. Ook is er een vast ritueel in de sport gekomen, waar de coureurs voorafgaand aan elke race standaard knielen of stilstaan op start-finish, met shirts waarop 'end racism' bedrukt staat.

Bekijk hieronder de reactie van Hamilton, die kort na het plaatsen weer verwijderd is:

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

Sirhenry
14 Sep 2020 om 08:03

Respect voor Hamilton, erg moedig om zo in de schijnwerpers te durven staan. Iets wat racisten en struisvogels die negatief op hem reageren liever niet zien. Racisme bestaat, mensen hebben er dagelijks mee te maken.
“Hij is een coureur en moet zijn mond houden” wordt er geroepen.
Hij is een mens en heeft de plicht om er iets over te zeggen!

Jay66
13 Sep 2020 om 14:57

Vuile h.nd die denkt de wereld draait om hem.

Rimmer
13 Sep 2020 om 14:40

Weten we zeker dat het Akwasi niet was?

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws